Jannick Green: Sådan bliver du en bedre målmand

Er du målmand – eller målmandstræner? Så læs, hvordan du kan optimere spillet og lukke færre mål ind. Landsholdsmålmand Jannick Green Krejbjerg deler ud af sine bedste tips.

Jannick Green er en af danmarks bedste håndbold-målmænd. Han anbefaler at træne masser af skudkombinationer for at blive en endnu bedre målmand. Foto: Jan Christensen, DHF

Målmandsposten er en position, der kan være absolut kampafgørende. Når målmanden rammer dagen og står som en jernmur, kan det føre til en sikker sejr. Også selvom forsvaret halter. Men på en fårlig dag, kan målmanden også komme i negativt lys.

En af de danske håndboldmålmænd, der har gjort det godt på både klub- og landshold, er Jannick Green Krejbjerg. Han skiftede i 2014 en tilværelse i Bjerringbro-Silkeborg ud med de grøn-røde fra SC Magdeburg i den tyske liga, hvor han har kontrakt frem til 2018.

Vi satte den 27-årige vestjyde i stævne for at få gode tips til, hvordan du udvikler dig som målmand.

"Det fede ved at være målmand er jo, at man ofte er kampafgørende. Ofte siger man at det hold med den bedste målmand vinder kampen. Sådan er det ikke i min bog, men hvis ikke målmændene rammer et godt stabilt niveau, vil holdet få store problemer, siger Jannick Green Krejbjerg.

Hvad er den vigtigste egenskab at have som målmand?
"Ud over at teknik og fysik selvfølgelig spiller ind, er den vigtigste egenskab nok viljen til at ville stille sig i vejen for bolden."

Hvad vil du råde målmænd til at fokusere på i træningen? Og i kamp?

"Man skal hele tiden øve sig i at tænke, at hver eneste bold er vigtig. Det er lige meget, om det så er en træningsøvelse, eller en VM-finale. Man skal tænke på, at hver en bold tæller, og at hver bold er en erfaring mere, som man kan bruge senere – både i træning og kamp."

Jannick Greens bedste råd til målmandstræning:

1) Til ungdomsspillere:

"Hvis vi snakker øvelser med skytter, er det i de unge år meget fokus på teknik. Det vil sige øvelser, der fokuserer på, hvordan man redder bolden."

2) Til ældre spillere:

"Jo ældre man bliver, jo oftere vil jeg foreslå at gøre træningen gradvist mere spilrelevant. Det vil sige, at man træner skudkombinationer, hvor der kommer tre skud efter hinanden: Først fra fløjen, så fra backen og til sidst fra stregen."