Klub relancerede værdisæt med succes

"Vores fokus på kammeratskab, leg og glæde mindsker sandsynligheden for mobning," siger klubformand.

”Vi vil være en breddeforening og har skabt et værdisæt ud fra den tankegang," siger de i KLG. Medlemstallet er steget gevaldigt, siden klubben vedtog det.

TEMA OM MOBNING: ”Vores fokus på kammeratskab, leg og glæde formindsker sandsynligheden for mobning, det er jeg overbevist om.”

Sådan lyder det fra siger Sune Kjeldgaard, der er formand i KLG Håndbold (Kollund-Lind Gymnastikforening).

"Det skal handle om mere end bare håndbold, når vi mødes. Vi gør meget ud af at være ét fællesskab, og at ens baggrund er ligegyldig."

Børnene sættes sammen på kryds og tværs til træning. Det gør, at de lærer hinanden bedre at kende – også dem de ikke kender særlig godt. Samtidig har træneren for øje, at børn ikke løber rundt alene, og hvis en ny spiller starter på holdet, træder en holdbuddy-ordning i kraft. Den nye spiller bliver buddy med en fra holdet, og de er sammen i øvelserne. Det giver tryghed.

Når det er muligt, sker læringen gennem leg.

Fakta om KLG Kursen

  • Et arbejdsredskab for alle trænere og frivillige i foreningen.
  • Fagligt forankrede anbefalinger og retningslinjer, der medvirker til at skabe Kammeratskab, Leg og Glæde for børn og unge i KLG Håndbold.
  • Rammer, håndboldfaglige retningslinjer og pædagogiske overvejelser og råd til trænerrollen fra mor-far-barn-håndbold til U19.

”Du kan godt lære at drible gennem en boldleg, og skal du træne skudpræcision, bliver det pludselig vildt sjovt, hvis du skal ramme din træner frem for at skyde ind på en væg. Børnene griner og hygger sig, mens de øver,” siger Sune Kjeldgaard.

Et brag i hallen

Hvert år afholder KLG Håndbold et håndboldevent, hvor spillerne skal have en ”Mikkel Hansen-oplevelse.” De laver indløb før kamp, hvor deres navn bliver råbt op af en speaker. Efterfølgende er der saft, kaffe, kage og fællesspisning for alle.

Til jul holder de Juleovernatning for alle spillere fra U5 til U15. De sover i hallen, laver en masse socialt og spiller håndbold. Alt sammen på tværs af alder og køn.

”Vi mixer holdene og deler dem ud i mindre grupper, hvor de roterer rundt mellem alle ungdomstrænerne. De får sat ansigt på hinanden på tværs af alder og lærer at tage hensyn til hinanden. Samtidig hygger de sig på tværs, det plejer at være en succes,” siger Sune Kjeldgaard.

Vi vil mængden

Alle trænere og frivillige i KLG er kulturelle ledere, som har en vigtig rolle i at skabe trygge fællesskaber. For at de er rustet til opgaven, har foreningen lavet KLG Kursen. Det er et redskab, der guider dem I, hvordan de skaber Kammeratskab, Leg og Glæde på børne- og ungdomsholdene.

”Vi vil være en breddeforening og har skabt et værdisæt ud fra den tankegang,” siger Sune Kjeldgaard.

En af de konkrete udmundinger af det er, at alle spillere spiller minimum halvdelen af kampen, når de er til kamp.