LM i håndbold og fodbold er fællesskab på tværs af idræt og geografi

650 spillere fra hele landet jublede og legede til det første fælles landsmesterskab i fodbold og håndbold for børn.

DGI har for første gang arrangeret fælles landsmesterskaber i fodbold og håndbold for ungdomshold. Stævnet i Fredericia var vellykket. Foto: Kristoffer Weibel


Selma Legaard og Maja Kofoed Dahl fra Viking Rønne U12 giver holdkammeraterne et boost med særdeles entusiastiske kampråb fra sidelinjen.

Læs også: Teknik og intensitet gør indendørs til et hit

“Koooooom så Viking *klap klap klap*”

På banen går det fint for håndboldholdet, der allerede har vundet deres to første kampe ved Landsmesterskaberne for U8-U16 i håndbold og fodbold.

“Det er meget større, end vi er vant til derhjemme. Hallen er kæmpestor - og der er så mange af dem!” lyder det fra Maja Kofoed Dahl.

Idrætterne passer sammen

De to piger er en del af en gruppe på hele 81, der har taget turen fra Bornholm til Fredericia Idrætscenter, hvor seks haller skaber rammerne for i alt 650 deltagere til landsmesterskaberne.

Det er første gang, at fodbold og håndbold afholder mesterskaberne sammen, og det gør det til noget af en opgave for stævneledelsen, som Thyge Bjerring er en del af. Men det giver god mening at holde et samlet mesterskab for fodbold og håndbold, siger han.

“De to sportsgrene går godt i spænd, og til Landsstævnet i Aalborg var deltagerne fra fodbold og håndbold samme sted, og det gik godt. Så nu ville vi prøve det her, gå all-in, dele omkostningerne og skabe fællesskab,” siger han.

Fedt at møde nye spillere

En tur gennem det store idrætscenter er slalom mellem klubtrøjer i alle farver, og fællesskabet bliver blandt andet illustreret ved to unge fodboldspillere, der trods trøjer i forskellige farver går med armene om hinanden. Der bliver spillet bold, spist is, hygget og heppet.

Læs også: Claus Dalgaard-Hansen: Glem ikke bredden i teenagetræningen

For Maja Kofoed Dahl og Selma Legaard fra Viking Rønne er det en fed oplevelse at være til mesterskaberne.

“Både turen herover og det, at være sammen som en gruppe, er sjovt. Vi lærer hinanden bedre at kende og snakker en masse sammen. Og så er det også fedt at spille mod nogle nye, end dem vi er vant til” siger de.

“Og så håber vi selvfølgelig, at vi vinder og får pokalen med hjem."

Gentages måske næste år

Det er endnu uvist, om mesterskaberne også næste år bliver en kombination af både håndbold og fodbold, men Thyge Bjerring synes bestemt, det virker lovende.

“Det kører efter planen, og det bunder i et godt og langt forarbejde. Nu skal vi evaluere og så hurtigt melde ud til klubber og landsdele, så vi bliver rigtig mange næste år,” siger han med den klassiske “hvem var det, der vandt i dag” som lydtapet i baggrunden.