Lars Christiansen: Sådan bliver du en bedre fløjspiller

Få tips til, hvordan du bliver en bedre fløjspiller af Lars Christiansen - manden med flest kampe og mål på det danske landshold.

Lars Christiansen har scoret 1503 mål på landsholdet Foto: Jan Christensen, DHF

En fløjspiller skal have masser af egenskaber i sit repertoire. Han skal være hurtig, så han kan løbe kontra, have stor springkraft og være i stand til at skyde på mange forskellige måder – og fra forskellige vinkler, ikke mindst.

En af dem, der havde alt dét – og samtidig var enormt god til at score mål – var Lars Christiansen. Den i dag 43-årige håndboldveteran nåede som den første i verden at score over 1500 (1503) mål på et landshold.

Samtidig er han den, der har spillet flest kampe i den røde trøje – 338 landskampe blev det til for fløjspilleren, der i dag er håndboldekspert på tv og selvstændig med firmaet CHJ Management, der varetager sportslige interesser for en lang række sportsprofiler.

Hvad er det fedeste ved at være fløj?

"Det fedeste er de forskellige vinkler, du afslutter fra - det kræver en del, da vinklerne ofte er ret dårlige!"

Hvad er den vigtigste egenskab - ifølge dig - at have som fløjspiller?

"Det er vigtigt at turde at tage chancer, når kampen brænder på. Derudover er det vigtigt at tage sit talent seriøst."

Hvad vil du råde fløjspillere til at fokusere på i træningen? Og i kamp? 

"Deres afsæt. Des bedre og højere, du springer, des mere tid har du med målmanden. Vær aldrig tilfreds, men udfordr dig selv hele tiden. Der er altid noget, du kan blive bedre til. I kamp skal du sørge for altid at være klar og forberedt."

Har du helt konkrete (gerne korte) bud på øvelser, man kan lave til træning?

"Igen. Det er vigtigt at lave masser af afsætstræning. Derudover også forskellige lege, hvor man udfordrer sine skudvarianter. Og så er det vigtigt altid at have konkurrence med en medspiller."