Løberuter, chokofanter og fotosafari: Udeaktiviteter hitter i KLG Håndbold

De yngste spillere i KLG Håndbold er vilde med forskellige udendørsaktiviteter, der både har et personligt og et sjovt tvist.

Den særlige løberute inkluderede Quality Street-bøtter tapet til lygtepæle og personlige hilsner.

En lille pose popcorn, en chokofant og et A4-ark var alt, der skulle til, for at skabe både glæde og bevægelse hos KLG Håndbolds U13-drenge.

Læs også: Håndboldklub planlægger genstart udenfor hallen

For mens håndboldtræningen i hallen er sat ufrivilligt på pause, har trænerne i klubben haft travlt med at udvikle forskellige udendørs alternativer. Det seneste var en helt særlig løbetur i byen, som startede med, at trænerne tog personligt rundt og stemte dørklokker. Det vidste hverken spillere eller forældre.

Med sig havde de en pose med det førnævnte indhold. På den ene side af A4-arket var et lille skriv til spillerne, og på den anden side var to optegnede løberuter rundt i byen.

Quality Street i lygtepæle

På ruten var der to Quality Street-bøtter tapet til lygtepæle, og det var nøje beskrevet, hvor de stod. I den første bøtte var der en håndskrevet seddel med navn til hver af spillerne, og ved den næste bøtte et par kilometer længere ude på ruten lå der for eksempel en Mars-bar, en myslibar eller en lille kakaomælk.

Spillerne havde så til opgave at tage et billede af dem selv, hvor de holdt sedlen med deres navn på, så man kunne se, at de havde været i bøtten.

Vi opfordrer trænerne til at melde ind med stort og småt, for alt kan bruges. Og så er der altid nogle, der bygger videre på de fede idéer

Thomas Pedersen, træner i KLG Håndbold

Det har været en stor succes, fortæller U13-pigetræner Thomas Pedersen.

”Der kan ikke rigtig snydes. De har bare syntes, det har været superfedt. Der er selvfølgelig lidt arbejde i at lave håndskrevne sedler og tegne løberuter ind, men de synes, det er fedt, der bliver brugt tid på dem, og at det er lidt personligt.”

Spillere på fotosafari

En anden sjov udendørsaktivitet i KLG Håndbold er den såkaldte fotosafari. Her cykler Thomas Pedersen en tur rundt i byen og tager billeder af forskellige ting og steder, som børnene kender. Når han kommer hjem, sender han det første billede ud, som spillerne så skal finde.

Læs også: Aktiviteter for hele familien holder badmintonklubs medlemmer i gang

”Så sender jeg et billede af en sø, og så sender de et billede tilbage, når de står ved søen. Så sender jeg næste billede til dem. Halvvejs på ruten, eller når de kommer hjem, kan der være en lille ting til dem, for at de har gennemført det,” forklarer han.

I samme stil har trænerne også arrangeret et aktivitetsløb med husnumre. Her skulle ti husnumre rundt i byen lægges sammen og give den rette sum, hvilket så udløste en lille belønning.

Her er et par eksempler på de personlige sedler.Her er et par eksempler på de personlige sedler.

Lever op til mottoet

Aktiviteterne virker måske primitive og meget langt fra håndbold, men de betyder, at spillerne ikke glemmer klubben, og hvad den står for, oplever træneren.

”KLG står jo for Kollund Lind Gymnastikforening, men i alle vores medlemmers hoveder står det for kammeratskab, leg og glæde. Når du spørger ungerne, hvad KLG står for, kommer det prompte. Det er vores motto udadtil, så det prøver vi at holde ved lige med de her aktiviteter.”

Et andet godt eksempel på det er klubtrøjedag. Her opfordres spillerne til at tage deres klubtrøjer på, lave et hopskud eller en aktivitet ude eller inde og poste et billede af det på en facebookgruppe.

”Man skal have et tvist af noget sjovt med i det. Det kræver nogle lidt skæve vinkler, og der skal lidt grin og spas ind over det. Ellers går de død i den rene fysiske træning.”

Læs også: Point, præmier og konkurrencer får de yngste op af sofaen

Alle idéer kan bruges

Med potentielt lange udsigter til igen at kunne spille håndbold i hallerne er planen derfor også at fortsætte med de alternative udendørsaktiviteter.

”Jeg tror, der kommer endnu mere til. Vi opfordrer trænerne til at melde ind med stort og småt, for alt kan bruges. Og så er der altid nogle, der bygger videre på de fede idéer,” siger Thomas Pedersen.

KLG Håndbold har også adgang til både kunstgræsbaner, beachhåndboldbaner og udendørs træningsredskaber til mere fysisk træning. Det skal der gang i, når vejret og restriktionerne tillader det.

Derudover forbereder de sig allerede på sommertræning, som er et håndboldtilbud i sommerferien med mere fokus på leg og sjov end decideret træning. Både trænere, spillere og forældre glæder sig allerede.

”Der er flere, der har skrevet tilbage, hvor meget de har savnet det. Børnene synes, det er fedt, og det skal jeg også hilse og sige, at forældrene synes. Man kan bare mærke på dem, at der skal ske noget.”