Udviklingen er vendt - flere spiller håndbold

Siden 2015 er over 4000 flere kommet i gang med håndbolden - alene i 2019 kom næsten 2500 flere håndboldspillere ind i foreningerne.

Især blandt de unge finder flere og flere vej ind i håndboldforeningerne. Foto: Hans-Asmussen

Flere og flere griber bolden og begynder til håndbold. Det viser medlemsopgørelsen for 2019, hvor i alt 99.935 personer var medlem i en håndboldforening under DGI.

Læs også: Nye Tal: Håndbolden scorer medlemmer uden for hallerne

Det er en fremgang på over 2400 i forhold til 2018, og det er især i forhold til de unge, at det rykker sig.

Til stor glæde for Niels Chr. Pedersen, formand for DGI Håndbold.

"Først og fremmest er det de frivillige ude i foreningerne, vi skal takke. De står klar til at tage i mod de nye spillere," lyder det fra formanden.

Bedre til foreningsarbejdet

At man i DGI-regi samtidig er blevet dygtigere til at arbejde direkte med foreningerne og trænerne, forstærker det gode arbejde, de laver i håndboldklubberne.

"Det skal vi anerkende. og så skal vi fastholde det gode arbejde, vi er i gang med," siger Niels Chr. Pedersen.

Han er især glad for, at det er i aldersgruppen 13 til 18, at der er sket et stort skred. Her er der kommet tæt på 1400 nye medlemmer til i 2019. Netop de unge er noget, man også fremover skal have fokus på, understreger han. Et fokus, der er centrum for den tredje bølge af Bevæg Dig For Livet-samarbejdet med Dansk Håndbold Forbund (DHF), som Niels Chr. Pedersen håber på, bliver bevilliget.

Læs også: 61.000 nye medlemmer i DGI

"Samarbejdet i Bevæg Dig For Livet har helt sikkert allerede haft en stor betydning for den fremgang, vi nu oplever," forklarer Niels Chr. Pedersen.

Motionstilbud virker

Udover hos de unge, så oplever håndbolden også større fremgang blandt de 25-39-årige.

"Fremgangen skyldes i høj grad Bevæg dig for livet samarbejdet med DIF og DHF. Vi har skabt nogle fantastiske motionshåndboldtilbud, som både tidligere og faktisk også helt nye spillere synes er sjove at være en del af. Her tænker jeg for eksempel på Five-a-side Håndbold og Håndboldfitness," siger Michael Sorgenfri Pedersen, der er idrætskonsulent i DGI Håndbold.

Siden 2015 er der kommet godt 4000 nye medlemmer til i DGI's håndboldforeninger.