Når børnene kan komme med til håndboldfitness, bliver der tid til træning

Stine Thaisen går til håndboldfitness, mens børnene leger i hallen. På den måde holder hun fast i sin gamle sport trods skader og en travl hverdag.

Stine Thaisens børn er nogle gange med i håndboldfitness-træningen. Men ofte leger de med de andre børn i hallens modsatte ende. Foto: Kristina Kronborg

Som gammel håndboldspiller, kender Stine Thaisen alt til at bruge sine weekender i hallen. Tidligere stod den på flere ugentlige træninger og kampe, men i dag ser ugen noget anderledes ud, selvom hun stadig tropper op i hallen lørdag formiddag:

"Jeg går til håndboldfitness, fordi jeg er blevet for gammel til håndbold og har haft for mange skader. Og jeg har heller ikke tiden til at træne og spille kamp flere gange om ugen," siger hun og fortsætter:

"Jeg synes håndboldfitness er sjovt. Både styrketræningen og legen med bold er fedt. Og så er det meget sjovere end almindelig fitness; fællesskabet er noget af det, der gør at jeg går til håndboldfitness."

Plads til børn får tingene til at hænge sammen

Stine Thaisen er en del af det håndboldfitnesshold, som DHG Håndbold startede i september 2016, efter at klubben havde haft to trænere på DGI og DHF's uddannelse i håndboldfitness. Holdet træner hver lørdag fra klokken 8.45 til 10.15 - men kun på to tredjedele af banen.

På DHG Håndbolds håndboldfitnesshold er der nemlig gjort plads til forældre ved at gøre plads til deres børn.

At vi kan have børn med, gør at jeg kan få tingene til at hænge sammen

Stine Thaisen, håndboldfitness-spiller

Så imens Stine Thaisen træner, spæner hendes to børn rundt på hallens sidste kvadratmeter, med holdkammeraternes børn.

"At DHG har valgt, at vi kan have børn med, gør at jeg kan få tingene til at hænge sammen. Jeg er alene med 2 børn, og det passer fint med lørdag formiddag før de andre projekter for dagen løber af stablen," siger Stine Thaisen.

Børnene skal have det lige så sjovt som forældrene

Håndboldfitnessholdet i DHG Håndbold fokuserer på styrketræning og småspil med street-bolde, og består af 15 til 18 voksne og seks til otte børn. Og tanken er, at det skal være en oplevelse for alle, der deltager - også når det inkluderer familien.

"Gitte (holdets træner, red.) gør meget for at børnene også har det sjovt. I dag var børnene meget med i træningen, og det er fint nok. Men det er faktisk sjovere, når der er flere voksne med, og børnene er mere aktiveret i den anden ende af hallen," mener Stine Thaisen.

Heldigvis deler hendes børn den holdning:

"Det er sjovest, når jeg kan spille bold med mine venner i den anden ende af hallen, men i dag var det sjovt at spille med de voksne," fortæller Thøger Thaisen, som snart fylder ni år.

Han deltog i dagens opvarmning, styrketræning og boldspil - og det var hårdt. 

Han bliver suppleret af sin lillesøster Lea Thaisen på seks år:

"Det er sjovest, når jeg kan sjippe i hallen, og i dag var Elefanti (hendes plysdyr, red.) også med i hallen," siger hun.