Sådan får du harpiks af dit håndboldtøj

Har du et barn, der spiller håndbold? Eller spiller du selv? Så har du helt sikkert prøvet at få harpiks på tøjet - og kæmpet med at fjerne det igen!

Sådan ser de fleste håndboldtrøjer ud efter et par træninger - heldigvis er der gode råd at hente. Foto: Kathrine Bøgelund

Selvom det virker uoverskueligt, behøver det ikke at være svært at fjerne harpiks fra dit håndboldtøj. Her får du tre tips til netop det.

Læs også: Samtaleemner til håndboldforældre

Fjern harpiks med specielt vaskemiddel

Harpikspletter forsvinder ikke, hvis du giver tøjet en normal tur i vaskemaskinen. Du skal i stedet investere i et vaskemiddel, som er lavet specielt til at fjerne harpiks, for eksempel fra select, lyder rådet fra Hshop.

Brun sæbe er vejen frem

Tilføj brun sæbe på de steder, hvor der er pletter. Når du har smurt brun sæbe på harpikspletterne, skal du vente 8-12 timer, inden du giver tøjet en tur i vaskemaskinen.

Læs også: Guide til at forstå håndboldslang

Er der fortsat pletter, kan du give tøjet en omgang mere. Vær dog opmærksom på, at brun sæbe kan fjerne noget af farven på tøjet. Undgå derfor at bruge det på andet end sportstøj.

Harpiksvask som spray

Steen Ole Jensen er mangeårig holdleder på flere førstedivisionshold i Danmark, og han har et tip, der skal indtænkes tidligt i processen:

Læs også: Sådan fjerner du lugten fra dine håndboldsko

”Det, vi har prøvet i år i AGF Håndbold, er at spraye select harpiksvask på tøjet, inden det vaskes. Man skal dog bruge produktet fra første gang man vasker tøjet, for hvis du vasker tøjet som en almindelig vask, sætter harpiksen sig fast og er umulig af komme af med.”