Guide: Syv øvelser til havehåndbold

Boldspil på græs er sjovt, og det udvikler din motorik og lyst til leg med håndbolden. Her er syv lege og øvelser, du kan tage med i haven.

Skyd til måls. Eller kast over jeres hus. Eller noget helt tredje - alt det kræver er fantasi og en håndbold. Så er I godt igang. Foto: Ditte Lilholm

Det er forår - snart sommer - og det er skønt at være ude. Især med en bold og med børnene. Derfor får du her vores bedste bud på en håndbold-aktiv tur i haven.

Så er det bare at gå ud og lege!

1. Spil håndboldgolf
Hvem kan bruge færrest kast på at komme rundt om huset – eller rundt om en fastlagt bane i parken? I kan spille to-og-to eller i flere hold som en turnering.

2. Kast bolden over taget (også kaldet Antonius)
Kast bolden over taget på jeres huset. Eller over andre forhindringer. Hvis modtageren ikke kan gribe bolden, inden den rammer jorden, får kasteren et point. Kasteren kan eventuelt råbe ”Antonius”, hver gang han/hun kaster, så griberen ved, der er en bold på vej. Spil to-og-to eller i hold, og fastsæt, hvor mange points i spiller til, og afgør på den måde kampen.

3. Spil længdekast
Find ud af, hvem der kan kaste længst. Har du en tøjsnor, en lang hæk, et plankeværk? Så kast langs den/det for at måle resultatet.

4. Skyd til måls
Hæng sko, tøj eller andre genstande op i et træ, en hæk eller på en tøjsnor. Så er I klar til at skyde til måls. Lav forskellige poster gradvist længere væk fra målet, og tildel hinanden points for at ramme eller kaste igennem - flere points, jo længere væk kasteren står.

5. Spil stikbold – med variede regler
Det er en klassikere. Men husk at håndbolde er hårde, så brug en blød street håndbold. Beslut at hvis man rammes, så sætter man sig ned på græsset og forsøger at fange en bold - fanger man bolden, må man rejse sig igen. På den måde holder man spilleglæden højt for alle deltagere.

6. Lav småspil til mange mål
Lav flere mål af sko, tøj eller træer, og placér dem forskellige steder i haven. Så kan I både lege "skattejagt", mens I leder efter målene - og score points ved dem, når de er fundet.

7. Øv blindekast
Man kan træne koordinationen i sit spil ved at lukke øjnene og kaste efter en lyd: En griber flytter sig rundt i haven og afgiver en lyd ved hvert nye sted. Kasteren skal så forsøge at ramme ”lyden”. Det er et spil for de mere habile håndboldspillere. Men det er sjovt og god træning.