Vejledning til håndboldtræning efter sundhedskrisen

Opdateret 21. september: DGI Håndbold og Dansk Håndbold Forbund har sammen udarbejdet en række gode råd til henholdsvis foreninger, trænere, spillere og forældre.

Hele Håndbolddanmark har ventet tålmodigt, og nu kan vi endelig rykke ind i de danske haller igen. Alt er dog stadig ikke helt som normalt, da håndbolden fortsat vil være underlagt en række restriktioner. Bliv klogere på, hvilke retningslinjer foreninger og faciliteter skal følge her.

Hvor mange må man være på et halgulv? Må vi bruge omklædningsfaciliteterne i hallen? Og må vi spille kamp igen? Spørgsmålene er mange, og nu er der endelig ved at være svar på dem alle, så vi kan komme i gang med at spille håndbold indendørs. DGI og Dansk Håndbold Forbund har været igennem retningslinjerne fra DIF, DGI og Firmaidrætten, og via nedenstående links kan du blive klogere på, hvordan retningslinjerne passer ind i en håndboldkontekst.

Det er vigtigt at understrege, at de opdaterede retningslinjer for håndbolden forudsætter, at man ud over de særlige retningslinjer for håndbolden også følger de generelle anvisninger fra sundhedsmyndighederne og politiet. De væsentligste er, at der maximalt må samles 50 personer, og at spillere og trænere skal blive hjemme, hvis de er i risikogruppen eller har symptomer, der giver mistanke om, at de er smittet med Covid-19.

Retningslinjerne forudsætter også, at man har stor opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes anbefalinger – særligt hygiejne og kontaktsmitte. Det er fortsat et fælles ansvar at sikre, at spredningen af coronasmitte kan holdes under kontrol, så samfundet kan opretholde en tilstand, der minder mere og mere om det, vi kender fra før smittespredningen.

Selvom det kribler i hele kroppen for at komme i gang igen, skal man nogle steder stadig væbne sig med tålmodighed. Der er nemlig forskel på, hvor hurtigt de forskellige indendørs idrætsfaciliteter kan åbne igen. Det skyldes, at der er forskel på, hvem der drifter faciliteterne. Derfor skal de enkelte foreninger først have afklaret, hvordan det lokalt forholder sig med indendørsfaciliteterne i deres område.