MTH - håndbold for 9- til 13-årige

MTH er børnehåndbold for børn med krudt i bagdelen. Det er et sjovt og hurtigt spil - og den bedste overgang fra lille til stor håndboldbane.

MTH står for Max. Totalhåndbold, og spillet er garant for puls, dynamik og masser af afslutninger.

Det er børnehåndbold, når det er bedst, og alle de store kvaliteter ved håndboldspillet forsøges i MTH. Spillet bygger på elementerne fra Totalhåndbold, men giver mulighed for lidt flere taktiske overvejelser for de 9- til 13-årige spillere.

Der spilles efter normale håndboldregler på en lille bane á 26 x 20 meter - med få undtagelser: 

Efter skud på mål, uanset om bolden går ud over sidelinjen eller bag mål, skal man hjem og røre 6-meter-linjen, før man må forsvare og stjæle bolden igen. Man må tage en returbold, der kommer fra målmanden, stolpen eller fra modstanderens parader. Hvis en modspiller generer en angriber, inden 6-meter-linjen er passeret, kan der dømmes straffe.

Spilleder og træner hjælper

I MTH er der fokus på, at alle på banen er med i spillet. Børnehåndbold skal nemlig være sjovt, og alle skal få noget ud af legen.

Derfor sørger spillederen for, at begge hold er så jævnbyrdige som muligt, og spillerne bliver hjulpet med tips og gode idéer undervejs i kampen, så spillet flyder. Spillerne bliver opfordret til forsøg på at erobre bolden over hele banen.

Hos de allermindste kan træneren hjælpe med at få spillet til at glide på banen.

Afvikling af MTH-stævner i sundhedskrisen

Vi kan kun vise dig indholdet her, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger