Fra 22. marts 2021 må alle træne håndbold i grupper op til 50 personer - udendørs

(Opdateret 19. marts 2021) Med foråret på vej og dalende smittetal går det ENDELIG den rigtige vej for foreningslivet. De nye lempelser giver håndboldspillere lov til at træne udendørs i grupper op til 25 personer. Fra den 22. marts op til 50 personer.

Det var gode nyheder, som statsministeren kunne præsentere tidligere på ugen, for regeringen og sundhedsmyndighederne er nu klar til at genåbne Danmark oven på den lange corona-nedlukning.

Selvom vi må vente lidt endnu med at komme indenfor i hallen, så må vi – vigtigst af alt – mødes til udendørs håndboldtræning i grupper på op til 50 personer. Det har stor betydning både socialt, fysisk og mentalt, at vi endelig må komme i gang. 

Anbefalinger til den gode opstart kommer snarest.

Herunder har vi samlet de nye retningslinjer fra DGI Håndbold og Dansk Håndboldforbund:

 1. Må både børn og voksne mødes op til 50 personer til udendørs træning?
  Ja!
 2. Er der krav om negativ test, før man må deltage i udendørs træning?
  Nej, der er ikke krav om corona-test eller negativ test.
 3. Må vi rykke indendørs træning udendørs?
  Ja, det er tilladt at afvikle træning udendørs i grupper på op til 50 personer inkl. træner. Der behøver ikke at være på en opkridtet bane – I er også velkomne til at træner i parker, på stranden, på stierne, eller hvor I nu kan være. Det er bare vigtigt, at træningen er tydeligt organiseret og foregår i klubregi – fx ved at tage en ensartet overtrækstrøje på.
 4. Tæller en træner, dommer mv. med i forsamlingsforbuddet på 50?
  Ja, forsamlingsforbuddet omfatter alle de tilstedeværende dvs. både udøvere, trænere, dommer og evt. tilskuere eller forældre mv.
 5. Må vi arrangere træning for flere grupper samtidig?
  Ja, hvis I sikrer, at hver gruppe er på max 50 inkl. træner. I skal desuden sikre, at I overholder følgende:
 • Der skal være tilstrækkelig afstand mellem grupperne - gerne mindst 2 meters afstand.
 • I skal sørge for at afgrænse den ene træningszone fra den anden. Anvend fx kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering.
 • Der skal altid være en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter for børn. Husk at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 25 personer (50).            
 1. Må en træner stå for aktiviteter i flere grupper af 50 samtidig?
  Nej, hvis der er flere grupper til stede på samme tid, må en instruktør eller træner kun have ansvaret for aktiviteterne i en af grupperne.
 2. Må klubhuse og foreningslokaler benyttes i forbindelse med f.eks. toiletbesøg og afhentning af udstyr?
  Ja - toiletter, materialerum- og skabe mv. må gerne holdes åbne for opbevaring og kortvarige ophold, hvis det kan aftales med hallen.
 3. Hvor finder vi et velegnet udendørs areal?
  Kontakt jeres kommune eller facilitetsudbyder, da de har det samlede overblik over arealerne og kan hjælpe med at sikre, at flest mulige får plads til at træne et sted på forsvarlig vis. Det er også nødvendigt i forhold til koordinering med skolerne, og for at græsarealerne ikke tager skade.

Oplagte udendørsarealer, der kan tages i brug, kan for eksempel være græsarealer, parker, skolegårde og asfaltarealer som for eksempel ubenyttede parkeringspladser mv. Få mere inspiration her.

Læs mere her.

Sidder du tilbage med et corona-relateret spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DGI´s landskonsulent Michael Sorgenfri på 51412677, eller formand Niels Chr. Pedersen på 21243353.