Al håndbold er åbnet

(Opdateret 2. september) Alle må spille håndbold igen - både udendørs og indendørs.

Al håndbold er åbnet igen.

Der gælder ingen restriktioner for idræts- og fritidsaktiviteter.

Læs mere om, hvordan du forebygger smitte

Det er vigtigt at understrege, at de opdaterede retningslinjer for håndbolden forudsætter, at man ud over de særlige retningslinjer for håndbolden også følger de generelle anvisninger fra sundhedsmyndighederne og politiet samt at der kan være lokale restriktioner.

De væsentligste regler:

  • Indendørs og udendørs håndbold er tilladt for alle aldersgrupper.
  • Kontaktsport (håndbold) - også med kropskontakt - er tilladt for alle aldersgrupper.
  • Forsamlingsforbuddet er ophævet, og der er ikke længere nogen grænse for, hvor mange der må samles indendørs eller udendørs.

    Det er vigtigt at følge Sundhedsstyrelsen 6 generelle råd om smitteforebyggelse og tænke dem ind også i foreningen.

    Læs Sundhedsstyrelsens generelle råd til smitteforebyggelsel

OBS – DGI Håndbold anbefaler at spillernes ve og vel tages seriøst. Dvs. at der tænkes i skadesforebyggende træning inden at spillerne indgår i eventuelle stævner og turneringer.

Et meget vigtigt perspektiv inden deltagelse i kamp, er hensynet til spillernes fysiske tilstand. Efter flere måneder med begrænset eller alternativ træning opfordrer DGI Håndbold til, at man ikke kører for hårdt på, men fokuserer på en kontinuerlig opbygning af træningsmængden.

En forsigtig opstart handler både om at sikre, at vi ikke spreder unødig smitte, men også om at vi tager vare på vores spillere og sikrer, at de ikke får skader.
Se Merete Møller instruere i forskellige relevante skadesforebyggende øvelser på DGI’s Trænerguide.

Sidder du tilbage med et corona-relateret spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DGI´s landskonsulent Michael Sorgenfri på 51412677, eller formand Niels Chr. Pedersen på 21243353.

Artiklen er senest opdateret d. 17. juni.