Charlotte, 160 km landevej: En fed måde at være sammen på

Charlotte Hald kørte DGI Hærvejsløbet for første gang i 2021 på ruten fra Vejen til Viborg på 160 kilometer. Hun nød at dele turen og oplevelsen med sin kæreste og storebror.

Selvom Charlotte Hald aldrig havde cyklet over 100 kilometer før, klarede hun ruten i flot stil. Foto: Charlotte Hald

Charlotte Hald på 46 år fra Aarhus havde aldrig cyklet så langt før. Måske 70 kilometer, hvis det var rigtig vildt.

Læs også: Ole, 160 km landevej: Det bedste løb, jeg kender

Men i 2020 udfordrede hun og hendes kæreste hinanden til at deltage på DGI Hærvejsløbets landevejsrute fra Vejen til Viborg på 160 kilometer. På grund af coronaaflysningen i 2020 skulle de vente et år ekstra, men i 2021 stod de klar til start i Vejen.

I mellemtiden havde Charlotte Hald også overtalt sin storebror, som er tidligere cykelrytter, til at køre med.

”Meningen var, at vi skulle have en hyggelig familietur, så vi tre holdt sammen hele vejen. Vi havde en super hyggelig og en rigtig fed tur,” siger hun.

Fedt at have oplevelsen sammen

Charlotte Hald har kun cyklet i tre-fire år, men tidligere dyrket triatlon. Hun cykler ikke i klub, men træner mest selv eller med sin kæreste. For hende var det fedt at få lov at dele en oplevelse på to hjul med sin kæreste og storebror.

”Det er en fed måde at være sammen på. Min bror har cyklet, siden han var barn, så det var også fedt at have den oplevelse sammen med ham.”

Læs også: Roland, 300 km landevej: Derfor vender jeg altid tilbage til DGI Hærvejsløbet

På cyklerne havde de tre også gavn af hinanden. Og selvom Charlotte Hald måske var den med færrest kilometer i benene, endte det faktisk med, at hun måtte tage en god del af slæbet i front.

”Vi sluttede os til nogle forskellige grupper undervejs, og nogle gange cyklede vi også bare os tre. Så skiftedes vi til at tage førertrøjen og ligge i front. I starten var det meget min kæreste, så var det min storebror, og til sidst var det mig,” griner hun og tilføjer:

”Jeg begyndte at få overskud, da vi nåede omkring de 100 kilometer. Så var jeg varm!”

God stemning på ruten

Ruten fra Vejen til Viborg følger den midtjyske højderyg op gennem landet. Det giver variation og flotte udsigter, men også en del udfordrende højdemeter. Charlotte Hald og de to mandlige følgesvende tog ruten i et tempo, hvor alle kunne være med, for det handlede ikke om tiden.

”Det var en rigtig god rute og en flot tur. Meget varieret og med mange bakker og nogle gode nedkørsler. Der var nogle gode depoter, hvor vi tog os god tid, og særligt depotet i Nr. Snede var rigtig godt. Vi skulle have en hyggelig dag sammen, og det havde vi.”

Læs også: Steen, 100 km gravel: Mange steder sagde vi: ’Hold op, hvor er det flot’

Både de mange frivillige langs ruten og i depoterne og de mange andre deltagere bidrog også til den gode oplevelse.

”Der var bare en god stemning ude på ruten. Også fra de andre deltagere. Man støtter og hepper på hinanden undervejs. Det var supergodt arrangeret og en rigtig god dag.”