700 frivillige i gule trøjer fejrer Tour de France på Hærvejen

700 frivillige byder Tour de France velkommen til Danmark, når de iklæder sig gule trøjer med teksten ’Vive le Tour!’ til DGI Hærvejsløbet én uge før den danske Tour de France-start.

På brystet af de gule trøjer er trykt 'Vive le Tour!'

Mere end 700 frivillige sørger for, at Tour de France får en varm og ikke mindst gul velkomst i Danmark.

Til motionscykelløbet DGI Hærvejsløbet, der afholdes den 25. juni og bare én uge før den danske Tour de France-start, iklædes samtlige frivillige hjælpere nemlig gule trøjer med teksten ’Vive le Tour!’, ’Længe leve Touren!’ på fransk.

”Som Danmarks største tilbagevendende cykelløb vil vi gerne byde verdens største cykelløb ordentlig velkommen. Med mere end 700 frivillige hjælpere klædt i gult og fordelt langs Hærvejen fra nord til syd gør vi vores for at starte Tour-feberen og fejre den danske Tour-start,” siger løbsansvarlig Magnus Korsgaard Nielsen.

En del af Tour-fejringen

De mere end 700 frivillige kommer fra 22 lokale idrætsforeninger langs Hærvejen. De bidrager ikke kun med fantastisk stemning ude på ruten, men står også for blandt andet startområder, depoter og vejvisning, så de omkring 5.000 deltagere vil møde de gule farver mange steder dagen igennem.

Foreningerne modtager samlet omkring én mio. kroner for den frivillige indsats.

”Når vi kører Hærvejsløbet om en måned, vil alle snakke om Tour de France, og vi ved, at Touren vil inspirere mange nye til at hoppe på cyklen. Det vil vi som løb og organisation gerne bidrage til,” siger Magnus Korsgaard Nielsen, der også har en opfordring til deltagerne:

”Vi håber, at deltagerne også selv vil bidrage til Tour-fejringen ved at iføre sig deres yndlings Tour de France-trøjer fra historien. Måske er det en retro-trøje fra danskernes storhedstid i halvfemserne, eller måske er det den prikkede bjergtrøje. Lad os sammen give Touren den bedste velkomst.”

Tour-feber hele vejen rundt

Tour de France sætter sit aftryk flere steder på løbet. Nogle steder er de traditionelle danske rundstykker byttet ud med croissanter med små franske flag, ligesom alle deltagere også modtager en medalje, som i år markerer Tour-starten.

Og så er der bakkerne. De kan næppe måle sig med de franske Alper, selvom navnene sender tankerne sydpå, for rytterne skal blandt andet forcere Alpe d’Dollerup, Col du Funder og Mur de Refsgårde.

DGI Hærvejsløbet fejrer i år 10-års jubilæum og har omkring 5.000 deltagere fordelt på 11 forskellige ruter. Det gør DGI Hærvejsløbet til Danmarks største tilbagevendende motionscykelløb. Alle ruter følger et stykke af Hærvejen gennem det centrale Jylland enten fra nord eller syd.