DGI Hærvejsløbet 2020 er aflyst

Danmarks største motionscykelløb, DGI Hærvejsløbet, bliver ikke til noget i år. Situationen omkring Coronavirus betyder, at løbet nu endegyldigt er aflyst i 2020.

Der var lagt op til deltagerrekord med 6.500 glade cykelmotionister samt en fejring af 100-året for Genforening i Sønderjylland. Men alt det bliver ikke til noget i år.

Danmarks største motionscykelløb, der skulle have været afviklet lørdag 27. juni, er aflyst.

”Situationen omkring Coronavirus og myndighedernes anbefalinger betyder, at vi ikke kan gennemføre løbet i 2020,” fortæller løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen. ”Rent idrætsmæssigt er det drønærgerligt, da tusindvis af folk havde glædet sig til at cykle sammen, men i det store perspektiv, med tanke på folkesundheden, er der naturligvis ingen tvivl om, at det er den rigtige beslutning. Vi skal passe på hinanden og sikkerheden er trods alt det vigtigste.”

Myndighederne har præciseret, at det ikke bliver tilladt at samles flere end 500 personer frem til udgangen af august. Og det var netop dette antal, som DGI Hærvejsløbet har ventet på informationer om.

”Vi har i DGI har været i tæt dialog med myndighederne for en afklaring af, hvad der sundhedsfagligt kan lade sig gøre inden for idrætten. Vi har afventet den afklaring for at kunne træffe en beslutning baseret på fakta. Efter 10. maj er det måske tilladt med arrangementer med op til 500 deltagere. Det afgør naturligvis sagen, da vi altid følger myndighedernes retningslinjer og anbefalinger,” siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Deltagerne kan nu enten vælge at få overført deres startplads til løbet næste år, som køres lørdag 26. juni 2021, eller de kan få refunderet deres penge.