DGI Hærvejsløbet er også for elcykler

Når Danmarks største cykelevent køres, er det ikke kun med rå pedalkraft. Elcykler og E-MTB's er også meget velkomne på flere forskellige ruter.

Det er en flot rute fra Funder til Viborg. Nu får deltagere på elcykel også mulighed for at opleve den. Foto: DGI Hærvejsløbet

Fra begyndelsen af DGI Hærvejsløbet i 2013 har det været menneske og cykel mod elementerne og kilometerne på de danske landeveje ved DGI Hærvejsløbet. Men i et par år har der været endnu et element ved løbet.

Elcykler er meget velkomne på alle ruter, og den korte 50 kilometer landevejsrute fra Funder til Viborg har ovenikøbet indlagt ladestation i depotet. Derudover er E-MTB's velkomne på alle MTB-ruter.

”DGI Hærvejsløbet handler om oplevelser, ikke om at komme først i mål. Vi kårer ingen vindere overhovedet på nogen af distancerne. Derfor passer elcykler helt perfekt ind i løbet. Vi vil gerne give de nye deltagere lige så store oplevelser, som de tusindvis af deltagere vi har haft siden starten,” siger løbsdirektør for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Glæde hos Cyklistforbundet

Hos Cyklistforbundet i Silkeborg vækker det også glæde, at elcykler er en del af Danmarks største cykelevent. Formand Bjarne Petersen ser frem til, at hverdagscyklisme bliver en del af de store events.

”Vi ønsker, at flere bruger cyklen som transportmiddel i hverdagen. Og hvis man så kan kombinere hverdagscyklismen med det at deltage i store events, er det jo en win-win for alle. Måske kan det endda få flere til at tage cyklen til og fra arbejde, når de nu alligevel skal køre sig lidt i form til DGI Hærvejsløbet,” siger han.

Elcykler velkomne på alle ruter

Løbsdirektør Magnus Korsgaard Nielsen understreger, at de eldrevne cykler er velkomne på alle ruter, både på landevej og på MTB.

”Cyklen er et helt særligt omdrejningspunkt i Danmark. Med elcyklerne kan endnu flere komme af sted og holde både motivation og form ved lige. Med lidt held kan elcyklen på sigt erstatte bil nummer to hos familierne og dermed også være en gevinst for miljøet. Fra vores side vil vi gerne støtte op om den udvikling,” siger Magnus Korsgaard Nielsen.

For at deltagerne på elcykler ikke skal risikere at løbe tør for strøm undervejs ved DGI Hærvejsløbet, vil der være ladestation på det indlagte depot efter cirka 25 kilometer på ruten mellem Funder og Viborg.

Her kan deltagerne få sat strøm til cyklen, mens de selv får ladet batterierne op med mad og drikke. Der vil ligeledes være ladestation i målområdet i Viborg. Deltagerne skal blot selv medbringe stik.