DGI Hundesports anbefalinger til aktiviteter under corona (Opdateret den 24. feb.)

Hundesport i corona-tiden kan være en udfordring. Vi har samlet råd og vejledning til klubbernes bestyrelser, trænere og frivillige samt hundeførere.

Hold dig opdateret på, hvordan I som forening skal navigere i corona-retningslinjerne.

DGI glæder sig over, at udendørs idræt med op til 25 personer kan starte op igen over hele landet.

Fra 1. marts er det igen muligt at komme til hundetræning udendørs. Det er rigtig godt for både den fysiske og mentale sundhed, at vi igen kan dyrke vores favorit aktiviteter og være en del af fælleskabet i hundeklubben.

DGI Hundesport vil gerne opfordre til, at klubberne stadig er forsigtige i forbindelse med genåbningen.

Hold jer løbende orienteret omkring lokale restriktioner og smittetryk.

Fokuser primært på at få træningen i gang og være tydelige i jeres kommunikation med medlemmer og frivillige.

De vigtigste retningslinjer gældende for hele landet: 

  • Udendørs idræt kan gennemføres med højst 25 personer. Udendørs idræt er dermed undtaget forsamlingsforbuddet på højst 5 personer.
  • Det er muligt at træne flere grupper ved siden af hinanden. Grupperne må dog ikke blandes på tværs og skal have den samme instruktør tilknyttet under træningen
  • Hundeførere, instruktører og dommere tæller alle sammen med i de 25 personer
  • Tilskuere er ikke tilladt
  • Der er ikke krav om corona-test i forbindelse med udendørs idræt
  • Det anbefales fortsat, at sociale arrangementer aflyses. Toiletter, omklædningsrum, opbevaringsskure og lignende må gerne holdes åbne for opbevaring og kortvarige ophold.
  • Bemærk at I skal kunne dokumentere, at der trænes i foreningsregi via holdkort fra Klubmodul eller anden form for dokumentation på det.
  • Instruktørerne bør have en håndsprit med ud, når der trænes hold, så man kan spritte hænderne af efter kontakt med hunde og hvalpe.
  • Redskaber og genstande bør afsprittes jævnligt. Skal der bruges genstande f.eks. til frit søg, så skal hver hund have et nyt sæt. Føreren bruger kun egne apporter.

Ovenstående retningslinjer opdateres løbende, efterhånden som gældende retningslinjer fra Kulturministeriet fortolkes yderligere.

Se svar på nogle af de mest stillede spørgsmål her.