Dog walk i Danmarks outdoor hovedstad

Sundhed, oplevelser og fællesskab er nøgleordene, når DGI og Silkeborg Kommune inviterer til Dog walk til Folkemødet i slutningen af september.

Den daglige luftning af danskernes foretrukne kæledyr bliver ekstra hyggelig i Silkeborg. Her kan hundeejere nemlig mødes og gå ture sammen. Et nyt koncept ser dagens lys, og startskuddet lyder den 28. september, hvor der er Folkemøde i Silkeborg.

Konceptet er for alle hundeejere, hvad enten de er medlem af en klub eller ej. De får nu muligheden for et uforpligtende fællesskab og nye oplevelser sammen med andre hunde og hundeejere. Initiativet falder helt i tråd med Bevæg dig for livets vision om at sætte Danmark i bevægelse.

Ingen medlemskaber, kun tid og sted

Initiativtagerne Bjørn Søvsø Jensen og Marianne Sørensen ser konceptet som en åbning af et nyt stort vindue, der giver mulighed for, at man kan mødes om at gå tur med sin hund uden nødvendigvis at være medlem af en klub.

”Dog walk er for alle aldre og alle lovlige hunderacer, og selve gåturen er, så alle kan være med. Er ens hund ikke vant til at være sammen med andre hunde, kan man sagtens komme alligevel. Vi har erfarne hundetrænere med, der kan hjælpe og give råd, fortæller Marianne Sørensen, der er frivillig i DGI og fortsætter:

”Det er tanken, at man på sigt kan møde op centrale steder og gå sammen. Tid og sted meldes ud fx via Facebook, og så kan man komme, når det passer ind i ens kalender. Vi ønsker at skabe et uforpligtende fællesskab, der måske kan udvikle sig til, at hundeejerne har lyst til at mødes jævnligt og ”invitere” hinanden til flere gåture sammen”. 

Mød op fredag 28. september kl. 17.00

Vi starter og slutter v/ parkeringspladsen på Sønder Ringvej, herfra går to ruter;  
1) Kort rute på ca. 2 km rundt om Odden med snor!  
2) En længere rute på ca. 4 km, der går rundt om Odden (med snor), for derefter at gå en rute rundt i Lysbro skoven.

Outdoor og fællesskab

Silkeborg Kommune er tæt på at lande en aftale om at blive Bevæg Dig For Livet visionskommune. Det sker med en outdoorprofil, fordi kommunen allerede har udnævnt sig selv til Danmarks outdoor hovedstad. I Silkeborg Kommune er visionen, at borgerens liv - uanset den enkeltes forudsætninger og livsvilkår - er kendetegnet ved et godt helbred, selvværd, trivsel, fællesskaber, omsorg og ansvar.

”Outdoor og aktivitet i naturen har en særlig betydning i Silkeborg Kommune. Naturen i kommunen giver unikke muligheder for at være aktiv i skoven, på stier, på veje og på vandet for borgere og besøgende”, fortæller Bjørn Søvsø Jensen, der er kommunekonsulent i Silkeborg Kommune, og fortsætter:

”Oplevelser og fællesskab omkring aktiviteter i naturen er en vigtig betingelse for det gode liv, derfor har vi iværksat en ambitiøs outdoorindsats. Med partnerskabet med Bevæg Dig For Livet bliver der igangsat en række initiativer, der skal understøtte og udbygge positionen som Danmarks Outdoor Hovedstad og give flest muligt borgere mulighed for at være fysisk aktive i sociale fællesskaber”.

Dog walk afholdes fredag den 28. september 2018 i forbindelse med det lokale folkemøde i Silkeborg. Det er gratis at deltage, og alle kan møde op med deres hund. Der er kaffe og kage efter turen og en goodie-bag sponseret af Frisenborg Hundepension til alle fremmødte. Læs mere om Dog walk.