Video: Lær din hund tricks

Alle hunde elsker at få opgaver og belønning. Se videoen og få idéer til, hvordan du nemt kan stimulere din hund fysisk og mentalt.

Læs også: Video: Gør din hund glad med agility

Du kan træne tricks med din hund stort set alle steder, og det kræver ikke en masse tid eller forberedelse. Du behøver ikke fancy rekvisitter. Brug hvad du har derhjemme eller lige ved hånden. Det kan være alt lige fra en balje eller kurv til en bold eller bamse.

Hvornår skal du belønne?

Din belønning skal falde inden for de første 10-20 sekunder efter, din hund har lavet det trick eller dele af det trick, du ønsker. Hvis interessen ikke er der, så prøv med en anden opgave. Kør lidt på ad gangen.

Der er utallige muligheder, når det kommer til, hvilke tricks du kan træne med din hund. Find ud af, hvad der motiverer din hund, og gør det gradvist sværere. Del tricket op i mindre bidder, så din hund har succes med at løse opgaven.

Vil du fx lære din hund at sætte sig op på en balje, så start med at lære den at sætte én pote op på baljen. Giv en belønning. Gå videre til at begge forben er på baljen, så alle fire poter og til sidst at den sætter sig. Giv belønning efter hvert delmål, indtil din hund mestrer hele tricket.

Læs også: Video: Så vigtigt er dit kropssprog

I kan også lære tricks i jeres lokale hundeklub. Og her kommer der en ekstra gevinst ind i træningen. Din hund bliver nemlig socialt stimuleret ved at møde andre hunde, trænere og hundeejere. Se, hvor der er en forening i nærheden af dig.