Landsstævnet er en godbid for hundefolket

For tredje gang tager Palle Madsen med sine hunde til Landsstævne for at hygge sig med hundefolket. Agility er selvfølgelig på programmet, men Palle glæder sig også til at opleve nogle af de mange andre muligheder, Landsstævnet tilbyder.

Flere tusinde samlet

Et Landsstævne er en helt særlig begivenhed, og Aalborg bliver ingen undtagelse. Palle Madsen fra Frederiksværk Agility Klub er ikke et sekund i tvivl om, at han igen har lyst til at være en del af landsstævnemagien.

”Normalt samles omkring 120 personer til hundesportsstævner weekend efter weekend, men til et Landsstævne er der mange tusinde deltagere”, fortæller Palle. Der er også tid til andre oplevelser end agility og rally til et landsstævne, da landsstævnet strækker sig over fire dage. Programmet bugner af spændende aktiviteter, opvisninger, fest og musik.

Med sin erfaring fra tidlige landsstævner fortæller Palle: ”Der er 1000 ting at kigge på og afprøve, fx de større opvisninger. Ikke alle steder kan hundene komme med, men er det ikke alt for varmt, kan de godt være alene hjemme i campingvognen”.

Ro i lejren

Hundefolket har sin helt egen camp til landsstævnet, som ligger tæt på hunde-sport-stævneområdet. Det er meget normalt, at deltagerne har flere hunde med, så de firbenede udgør en stor del af lejren. Alligevel er der forbavsende stille i lejren, alt taget i betragtning.

”Hundene er vant til det”, fortæller Palle. ”De er gode socialt med andre hunde, fordi de går til træning, og de er vant til at være på tur til stævner i bilen og i campingvognen. I dagtimerne til stævnerne fredag og lørdag kan der godt være lidt gøen – det er en del af sporten.

Alle hundeejere, der går til rally eller agility med deres hund/hunde, kan deltage i landsstævnet. Rally, som er baseret på lydighedsøvelser, er velegnet til alle hunderacer. Agility derimod har høje spring og udfordringer, som ikke egner sig til alle hunderacer. Det kan fx være store hunde som Broholmere og hunde med lang ryg, fx gravhunde, hvor spring kan være en belastning.

Gode oplevelser i Holbæk og Esbjerg

Som noget helt særligt lagde stævnepladsen i Holbæk til landsstævnet i 2007 rammen for, at hundefolket kunne lave en opvisning på afslutningsdagen. At 10-12.000 tilskuere ser med, når der vises lydighed, spring og forhindringer, er ikke hverdagskost for hundefolket.

”Det var en helt fantastisk oplevelse, og normalt ikke en mulighed vi får til landsstævner, da mange stadions ikke har adgang for hunde”, fortæller Palle. Stævnepladsen i Holbæk var bygget kun til landsstævnet, og her var hunde meget velkomne. I Aalborg bliver det ikke en mulighed, men med flere end 400 aktiviteter til Landsstævne 2017, bliver der nok at se til for hundefolket.

En af de mange aktiviteter til Landsstævne er workshops særligt til hundefolket. ”I Esbjerg var det en amerikaner, der afholdt workshoppen. Det var spændende at erfaringsudveksle og høre om agility i udlandet”, fortæller Palle. I Aalborg bliver der igen tilbudt workshops for hundefolket. Læs om Landsstævne 2017, programmet for hundesport samt workshops.