Video: Sådan kommer din hund godt gennem sommervarmen

Der er flere måder, du kan gøre de varme sommerdage behagelige for din hund. Brug de nemme tips og få en glad hund hele sommeren.

Læs også: Video: Så vigtigt er dit kropssprog

Din hunds bedste måde at komme af med varmen på er gennem poter, tunge og vejrtrækning. Du kan på forskellige måder nemt hjælpe din hund med at afkøle disse dele af kroppen. Vand er essentielt, så sørg for altid at have rigeligt koldt drikkevand til din hund.

Har du adgang til havet eller en sø (uden alger), kan en soppetur køle din hunds poter. Og har du en vandhund, så er det bare med at komme ud og bade på de varme sommerdage. Når I ikke boltrer jer i vand, så sørg for der altid er en skyggeplads til din hund.

Bor du ikke i nærheden af vandet, er der også andre måder, du kan hjælpe din hund med at komme af med varmen.

Læs også: 5 tips til aktivering af din hund

Nemme tips til at nedkøle din hund

  • Vrid et håndklæde op i koldt vand og svøb det om din hund
  • Læg køleelementer i et håndklæde, som din hund kan ligge på
  • Hav et badebassin i haven eller brug haveslangen til et brusebad
  • Giv din hund ekstra væske fx med vandmelon eller rør lidt leverpostej i vandskålen
  • Lav frosne snacks fx frugt, vådfoder eller tørfoder rørt med vand og leverpostej

Lange gå- og cykelture midt på dagen er alt for varmt for din hund. Gå en kort tur i stedet og søg at gå i skygge, når det er muligt. Asfalt kan blive meget varm for din hunds poter, så luft din hund på græs eller i skov, når solen står højest.

Skal I ud på en køretur i sommervarmen, kan det få katastrofale konsekvenser, hvis du efterlader din hund i en varm bil. Tag snor og vandskål med jer og nyd sommeren sammen.