Video: Gør din hund glad med agility

Har din hund tonsvis af energi, kan den lide godbidder og ros, og har du godt med tålmodighed? Så er I et perfekt match til agility.

Din hund vil helt sikkert logre med halen, som Maya i videoen, og takke ja til invitationen, der indebærer både leg, opmærksomhed fra dig og nye hundevenner. Der er også fordele for dig i form af motion samt sparring og hygge med andre hundeejere. Med en aften på agilitybanen opnår I flere fordele:

  • Din hund bliver stimuleret både fysisk og mentalt, og du får god motion
  • Din hund får trænet lydighed og koncentration, som I kan have glæde af i hverdagen
  • Din hund vænner sig til at være sammen med andre hunde, og du oplever hyggefaktoren med de andre hundeejere

Kan alle hunde dyrke agility?

Det kan de helt sikkert. Det er dog en god idé at have lidt grundtræning på plads i forvejen, da hunden ellers løber rundt på hele banen – det gør de fleste hunde dog alligevel.

Godt med godbidder

Agility er en bane med forhindringer, som din hund skal forcere. Det kan for eksempel være slalompinde, tunneller, et vippebræt eller diverse spring. I starten kan det godt være, at din hund lige skal se det hele lidt an, og springene skal justeres til en lavere højde. Et godt trick til nybegynderhunde er en godbid for enden af hver forhindring, og så selvfølgelig masser af ros.

Der vil være mange nye indtryk i starten for din hund, der godt kan gøre den helt rundtosset. En ting er samarbejdet med dig for at komme over, under og igennem de forskellige forhindringer. Samtidig skal din hund forholde sig til andre hunde, og her kan det nogle gange være svært for den at holde koncentrationen på selve opgaven. Det er helt normalt, at du får en meget træt hund med hjem fra træning.

Som hundeejer får du frisk luft, motion og hygge, når din hund er til agility. Bliver I bidt af sporten, kan I også tage til stævner og dyste mod andre i agility. Tag godbidder i lommen, hæld kaffe på termokanden og mød nye venner i din lokale hundeklub.

Videoen er produceret af Kathrine Bøgelund.