Video: Sæt nemt din hunds hjerne på arbejde

Elsker din hund opgaver? De fleste haler logrer, når en udfordring skal løses, og der er belønning i vente. Se videoen og få idéer til, hvordan du nemt og gratis kan aktivere din hund mentalt.

Læs også: Video: Så vigtigt er dit kropssprog

En glad og tilfreds hund er en hund, der ofte får lov til at bruge sine sanser. Det er nemt at komme igang med simple øvelser, der kan stimulere din firbenede vens hjerne. Du behøver ikke nødvendigvis købe udstyr. Du kan bruge ting fra hjemmet som fx toiletruller, plastikbøtter og håndklæder. Kun din egen fantasi sætter grænser for opgaver, du kan give din hund.

Prøv fx:

  • at rulle en godbid ind i et håndklæde.
  • at placere en godbid i en bøtte som er i en balje med vand
  • at gemme en godbid i en kasse med toiletruller

Gør ikke opgaven for svært for i starten. Sørg for succesoplevelser og øg så langsomt sværhedsgraden, efterhånden som din hund bliver dygtigere. Alle hunderacer kan løse opgaver. Jo oftere I træner, jo bedre bliver din hund til det.

Læs også: Video: Lær din hund tricks

Din hund kan også lære at løse opgaver i jeres lokale hundeklub. Og her kommer der en ekstra gevinst ind i træningen. Din hund bliver nemlig socialt stimuleret ved at møde andre hunde, trænere og hundeejere. Se, hvor der er en forening i nærheden af dig.