JABII - Nyt koncept blander digital gaming med boksning

Mange bruger meget tid foran en skærm, og der skal nye metoder i brug for at aktivere flere danskere. Derfor har DGI Impact satset på et nyt boksespil, der mikser den digitale verden med fysisk aktivitet

Det kan være svært at få en teenager væk fra skærmen.

Det måtte serie-opfinderen Christian Thostrup sande igen og igen, når han ville være aktiv sammen med sine teenagebørn.

“Hver gang jeg spurgte, om de ville spille fodbold, svarede de lige om lidt. Det, jeg bedst kunne lokke med, var en pudekamp og skyggeboksning,” siger han og forklarer, hvordan det gjorde, at han fik ideen til boksespillet JABII.

Armen bliver dobbelt så lang

JABII er kort fortalt et spilkoncept, der blander fysisk aktivitet med digital gaming. Man kæmper én mod én, og en sensor registrerer alle bevægelser, mens den indbyggede dommer i app’en sikrer en fair konkurrence. App’en indeholder også statistikker og ranglister, så man kan se, hvor man ligger henne og udfordre sine venner.

“Den fysiske aktivitet er smeltet sammen med den digitale spilverden. Når du slår ud, føles det som om, din arm bliver dobbelt så lang, og det gør det bare sjovere at konkurrere mod hinanden,” siger Christian Thostrup og fortsætter:

“Det er motion på en sjov måde, hvor man bevæger sig uden at tænke over det. Det er hylende morsomt, og lige pludselig er man forpustet og har sved på panden.”

En ny form for bevægelse

Et af målene med DGI Impact har været at finde og støtte ideer, der hjælper foreningerne med at få flere medlemmer og får flere danskere til at bevæge sig. Og JABII er blevet udvalgt, fordi der er tænkt ud af boksen:

“Det er en enormt interessant mulighed for at få aktiveret et helt nyt segment inden for e-sport,” siger Hans Henrik Heming, der er medlem af DGI’s hovedbestyrelse og politisk ansvarlig for DGI Impact.

Han tror på, at der skal helt nye metoder i brug, hvis DGI skal nå sin vision om, at 75% af den danske befolkning skal være idrætsaktive.

“JABII er mere leg end idræt, men det handler også om at få aktiveret nogen på en anden måde end i traditionel idræt, hvis vi skal have flere til at bevæge sig.”

Store ambitioner

Udviklingen af JABII har efterhånden været i gang i 4 år. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når både det digitale og det fysiske skal være i orden. Når der skal udvikles elektronik og software. Og når den skal kunne holde til at blive brugt, og spiloplevelsen skal fungere.

“Det har været en fantastisk platform at få lov til at samarbejde sammen med DGI. Vi har blandt andet sendt JABIIs ud til 115 udvalgte e-sportsforeninger, så de kunne teste og komme med feedback. Så vi har fået en masse viden og kunne se, om der var noget, der skulle tweakes” siger Christian Thostrup og fortæller, at ambitionerne er store:

“Vi starter i Danmark, men vi skal bredt ud, og vi kan allerede bruge de erfaringer, vi har gjort her i andre lande. Vi vil gerne skabe et community med ildsjæle rundt omkring og invitere til store turneringer.”

Lige nu er planen, at JABII lanceres til december, og at der skal produceres 4000 stk om måneden. Men allerede til sommer kan boksespillet opleves på årets Roskilde Festival, hvor en stort område omdannes til sportsarenaer med kommentatorer og en lille tribune.

Læs mere på jabii.com