Jump4fun styrker børn og unges trivsel landet over.

Den årlige landsdækkende evaluering af Jump4fun er netop offentliggjort. Tallene viser, at børn og unge der går til Jump4fun, oplever en højere trivsel og fornyet glæde ved at være aktive.

Næsten 90% af børnene, oplever at de er blevet gladere for at bevæge sig efter de er startet til Jump4fun. Ligeledes oplever størstedelen, at de både er blevet fysisk stærkere (72%) og er kommet i bedre form (83%) i højere eller mindre grad.

Undersøgelsen viser altså, at børnene oplever, at de er gladere og mere aktive, når de starter på et Jump4fun-hold, hvilket forældrene bakker op om. Over halvdelen af forældrene beretter, at deres barn har fået mere energi (63%) og blandt andet leger flere fysiske aktive lege i hverdagen.

”Vi er meget glade og stolte over de flotte resultater, som Jump4fun har skabt”, siger direktør i Julemærkefonden Søren Ravn Jensen. ”Vi ved fra Julemærkehjemmenes indsats, hvor meget det betyder for børns trivsel, når de dyrker leg og bevægelse i fællesskab med andre børn. Vi sætter derfor stor pris på, at der findes tilbud som Jump4fun, som har plads til alle børn også børn der har været på Julemærkehjem.”

 

Mere energi, øget selvværd og større bevægelsesglæde

67% af forældrene oplever, at deres barn har fået mere selvtillid og at barnet er blevet bedre til at indgå i fællesskaber og sociale relationer. Dette gælder både i forhold til venner, skole og familie.

Jump4fun er virkelig et dejligt tilbud, der giver mit barn en masse gode oplevelser med motion samt relationer til andre børn. Søde kompetente trænere, der er gode til at tage sig af de generte og tilbageholdende børn, så de føler sig trygge. Det har gjort min datter mere modig og hun tør springe ud i nye ting”, fortæller forælder til pige på 8 år.

Undersøgelsen blandt deltagerne på Jump4fun og deres forældre er blevet besvaret af 335 børn og 186 forældre fordelt på landets 75 Jump4fun-hold i 40 forskellige kommuner.

_MG_2412_jump4fun.JPG

Jump4fun handler om at have det sjovt.

Der kan være flere årsager til, at børnene starter til Jump4fun, men det fremgår helt tydeligt, at størstedelen af børnene bliver hængende, fordi det er sjovt og gør dem glade.

National Projektleder for Jump4fun i DGI, Jane Sunesen, er da heller ikke tvivl om, hvad der skyldes det fine resultat for børnenes øget trivsel. Hun peger særligt på ét fokusområde, der er dybt forankret i Jump4fun konceptet:

”Jeg tror på at den konkurrencefri bevægelsesglæde, er med til at styrke og opbygge børn og unges trivsel og selvværd og det er dét, der er fokus på i Jump4fun. Men det er instruktørerne og deltagerne på holdet, som skal tage æren for det fine resultat. Det er dem som i fællesskab sætter rammerne for, at så mange får en positiv oplevelse, når de går til Jump4fun.” siger Jane Sunesen.

Er du interesseret i at læse hele evalueringen, kan den findes på dgi.dk/jump4fun

 

Fakta

Jump4fun er et samarbejde mellem DGI, Julemærkefonden, kommuner og idrætsforeninger. Sammen arbejdes der helhedsorienteret på at skabe et godt træningstilbud til motionsuvante børn og unge i alderen 6-16 år. På et Jump4fun-hold er der fokus på at få sved på panden, have det sjovt og derigennem skabe bevægelsesglæde og øget selvværd.

Jump4fun-hold fungerer som et hvilket som helst andet hold i en idrætsforening og findes i dag i mange forskellige steder, fx i gymnastikforeninger, svømmeklubber og fodboldboldklubber.

Jump4fun findes nu som et tilbud i 75 lokale idrætsforeninger i 40 af landets kommuner.

Evalueringen er baseret på en kvantitativ elektronisk spørgeskemaundersøgelse, med mulighed for en kvalitativ kommentar. Besvarelserne fra hhv. børn og forældre er indsamlet i perioden 29. februar til 3. april 2022.

 

Yderligere kontakt

Ved spørgsmål henvises til Jane Sunesen, National projektleder for Jump4Fun, 22 47 87 04