Studerende fra Ernæring og Sundhed faldt for Jump4fun

I tre uger har Jump4fun haft besøg af nysgerrige og læringsparate studerende fra Københavns Professionshøjskole, Ernæring og Sundhed, som især skulle være med til at udvikle, hvilken betydning mad har i konceptet Jump4fun.

Her ses nogle af de studerende. Fra venstre er Emma med Amalie på ryggen, Kathrine i midten og Frederikke og Emilie.

Bevægelsesglæde er grundstenen i Jump4fun. Men forholdet til mad og dens rolle har også en stor betydning, for de børn og unge der går til Jump4fun. Det er ofte en udfordring, og noget der er rigtigt svært at begå sig i, når man er barn eller ung med overvægtsproblematikker inde på livet. Derfor ser Jane Sunesen, national projektleder for Jump4fun, meget positivt på samarbejdet med de studerende.

”De studerende kommer med en viden og forståelse indenfor et område, vi ikke selv er eksperter på, så det har været tre uger hvor alle parter har lært noget,” siger Jane Sunesen.

Praktikperiode med sved på panden

De studerende synes, at konceptet er så interessant, at de brugte deres praktikperiode fra uge 14 til 16 hos Jump4fun på at dygtiggøre sig.

Onsdag i uge 15 og 16 var de studerende i Tisvilde og Græsted for at møde og undervise børnene og de unge på Jump4fun-holdene. Alle gik derfra med sved på panden, god energi og et smil på læben.

”Det var sjovt og hårdt. Mine ben er helt færdige nu, og jeg skal cykle hjem. Men det er okay med lidt andre ting, end det vi plejer at lave,” siger Romeo Faurschou, der går på Jump4fun-holdet i Tisvilde.

Romeo og studerende, HenrikRomeo og studerende, Henrik

Inspirerende madplaner

De studerende skulle, som en del af deres praktikperiode og praktikopgave, prøve at udvikle mad-delen i Jump4fun, herunder belyse de nye kostråd fra Sundhedsstyrelsen og lave madplaner, som er inspirerende og nemme at gå til for børnene og de unge samt forældrene.

Derudover skulle de studerende være med på Jump4fun-hold og udvikle videomateriale med sjove træningsøvelser i Jump4fun-ånden.

Jump4fun-holdet i Tisvilde i fuld gang!Jump4fun-holdet i Tisvilde i fuld gang!

Lektor på Ernæring og Sundhed, Camusa Hatt, ser positivt på samarbejdet, som smelter godt sammen med resten af uddannelsen:

’’På Ernæring og Sundhed er vi altid interesserede i at etablere nye, spændende samarbejder hvor vores studerende kan træne og øve deres professionsfaglighed i praksis. Vi er derfor meget glade for at indgå i samarbejdet med netop Jump4fun, hvor vores studerende både kan medvirke til vigtige sundhedsfremmeindsatser for børn og unge, og kan være med til at sætte fokus på den vigtige kobling mellem sunde madvaner og fysisk aktivitet.''

Jump4fun i rivende udvikling

Samarbejdet med de studerende er superrelevant. Der er godt gang i udviklingen af Jump4fun, og i nogle landsdele og foreninger er der overskud og efterspørgsel på, hvordan de kan understøtte og hjælpe målgruppen yderligere ved at sætte lidt fokus på maden.

Der vil i DGI altid være et primært fokus på bevægelse, men i takt med at Jump4fun udvikler sig, er det også tid til at udvide horisonten og give mad det fokus der er behov for, fortæller Jane Sunesen.

”Jump4fun har vokseværk, heldigvis, og det betyder, at vi kan tilbyde mange flere børn og unge et foreningstilbud, der er lavet til dem og for dem. Samtidig udvikler vi os og Jump4fun sig hele tiden, og samarbejdet med de studerende fra Ernæring og Sundhed er derfor en helt naturlig vej at gå,” siger Jane Sunesen og fortsætter:

’’Det er spændende og skønt, at de studerende finder det interessant at arbejde med denne målgruppe. Vi har meget i støbeskeen, men det er der også behov for – et foreningstilbud som Jump4fun til de her børn og unge er en nødvendighed i det ellers traditionelle foreningsdanmark.”

Der udbydes Jump4fun-hold i 53 foreninger fordelt ud over 26 kommuner. Læs mere om hvor du kan gå til Jump4fun her: Find Jump4fun - Jump4fun (dgi.dk)