BDFL - PADDLERS kursus

Hvornår
12. feb 2019 kl. 17:00 til 22:00
Hvor
DGI Midt- og Vestsjælland, Helligkorsvej 3, 4000 Roskilde, Danmark
Hvem
Trænere
Letøvede, Øvede

Nummer
2019 17 51 3006

Uddannelsens indhold: 
Med denne nye mini-uddannelse i regi af Bevæg dig for livet kan du blive klædt på til at være det faste omdrejningspunkt i klubben i forbindelse med velkomst og fastholdelse af nye roere. Paddlers vigtigste opgave er således at være aktiv i forbindelse med fastholdelse af nye som gamle medlemmer i klubben. En Paddler kan også understøtte instruktøren i den enkelte klub, så undervisningen af nye roere i klubregi kan gøres inspirerende, smidig og overskuelig. Paddlers fremtræder som troværdige, inspirerende og motiverende rollemodeller for alle i klubben, både nye og gamle medlemmer. Kodeord er ”kajaknydelse” og tryghed. 
 
For at klæde dig på til ovenstående vigtige opgaver har DGI og DKF skræddersyet dette kursus som en del af visionssamarbejdet Bevæg dig for livet – Kano og kajak. 

Kompetencer  
Paddleren er typisk et erfarent klubmedlem, som har været en del af klubben gennem flere år. Paddleren er ”friroet” og har minimum 2 års erfaring (DGI Havkajakroer I, IPP 2 el. lign.). Paddleren har lyst til at tage imod nye roere og give dem en tryg, ordentlig introduktion. Paddleren er en person, som er god til at nedbryde barrierer, skabe tryghed, motiverer og formidle glæden ved ”vores sport” samt fortælle den gode historie. 
 
Paddlerkurset indeholder blandet andet:  
Sikkerhed i forbindelse med undervisning og introduktion af nye roere, (bl.a. i at komme på og af vandet på en sikker og betryggende måde).  
Turledelse - at kunne tage nye som gamle roere på ture i lokalt rovand, med fokus på klubbens eget rovand. 
Teknisk forevisningskvalitet - ”Spejlet”. 
Læringsstile og metodikker - (VAK, IDEAS, BBB, Sidemandsoplæring, Statements).  
Viden om Bevæg dig for livet – konceptet. 
Kendskab til natur og miljø i lokalområdet. 
Den gode historie, Kano/Kajak nydelse.
 
 
Som uddannet Paddler vil du typisk virke internt i egen klub, men kan også virke i forbindelse med samarbejde i andre fora. Eksempelvis den lokale folkeskole, ungdomsskole, fritidsklub, efterskole, andre foreninger samt i netværk med andre Paddlers. 
 
 
 
Yderligere informationer: 
Læs mere om Paddlers og Bevæg dig for livet – kano kajak på hjemmesiden www.bevaegdigforlivet.dk/kano-kajak

Ved spørgsmål til uddannelsens indhold og forløb kontaktes: 
Visionskonsulent Bjørn Thomsen  
bjoern.thomsen@bevaegdigforlivet.dk 
Tlf. +45 2324 0433

Pris: kr. 100,- 
 
Forplejning: Kaffe og kage
 
 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer