Kvinder i kampidræt - Videopodcast med Iben S. Andersen og Henrik Frost

Hvornår
8. mar 2021 kl. 19:00 til 20:00
Hvem
Udøvere
Trænere

Nummer
2021 21 25 0002

Hvorfor er selvforsvar for kvinder relevant? Og er det mere relevant end selvforsvar for mænd?

Vi debatterer vigtigheden af at have fokus på det mentale, kontekst og grænsesætning.

Og ikke mindst tager vi emnet op - Hvad kan vi gøre for at mindske vold? 

 

Hvem er Iben og Henrik?

Henrik er politibetjent (siden 1997) og har siden 2004 fungeret som selvforsvarsinstruktør i politiet med speciale indenfor realistisk selvforsvar. Henrik har 7. dan i Taekwondo og er instruktør i Østerbro Taekwondoklub. Han har også i en årrække været tekniklandsholdstræner. I dag afholder han kurser, foredrag og workshops indenfor konflikthåndtering og selvforsvar, og han har de seneste år fokuseret særligt på selvforsvar for kvinder. Iben og Henrik mødtes til instruktørkonference for nogle år siden, og Iben har interesseret fulgt Henriks arbejde fra sidelinjen (udbydelse af workshops og blogindlæg)

Henrik har masser af praktisk erfaring, og så deler han og Iben samme standpunkt - at selvforsvar handler mindre om fysik og teknisk kunnen, men mere om personlig udvikling og mindset.  

Se også Facebook - Selvforsvar for kvinder og hjemmesiden forsvardigselv.dk

 

Iben er i sit hverdagsjob og familiebaggrund så langt fra kampsport, som man kan være, men er elev og aktivt trænende instruktør i Aalborg selvforsvar og ju jitsu klub. Iben har 3. dan og undervist siden slut 90’erne. De sidste 10 år har hun haft fokus på selvforsvar for kvinder og udviklet en workshoprække, for som Iben siger ”fordi jeg synes, det var et tilbud, der i den grad manglede!”

 

De seneste par år har Iben desuden haft fokus på familiehold, hvor man dyrker selvforsvar med sin familie, da hun for det første synes, det er essentielle færdigheder og for det andet, er dét at lege det ind (med sin familie) noget helt særligt – og så mener Iben, at det fjerner noget af det ”farlige”, der er direkte relaterbart til den måde, hun også arbejder med selvforsvar for kvinder på.

 

Endelig arbejder hun for at skabe netværk, sjov og træningsglæde for kvinder på tværs af stilarter – alt sammen frivilligt og i fritiden. Iben er meget optaget af at gøre selvforsvar tilgængeligt for kvinder, og for tiden særligt interesseret i den ”naturlige” modstand mange kvinder har i at ”prøve” selvforsvar. Iben udtaler ”Hvis vi reelt skal ændre på noget, skal kvinder få øjnene op for, at det er relevant også for dem, der (endnu) ikke har været udsat for overgreb eller grænseoverskridende adfærd. Jeg ser selvforsvar for kvinder ”lifeskills”, men det er vores opgave at gøre det relevant for målgruppen (kvinderne). Vi skal bruge, ikke misbruge bevægelser som #metoo til at formidle viden om selvforsvar. Vi skal som ambassadører være bevidste om victimblaming og spille på styrker og personlig integritet, og ikke skræmmebilleder for at spille ind i debatten”.

#fightlikeagirl

Andre spændende arrangementer

Vi har desværre ingen aktuelle arrangementer at tilbyde dig lige nu.

Hvis du vil have information om arrangementer i støbeskeen, så kontakt dit lokale DGI-kontor.