Graduering under covid – Sådan gjorde Capoeira Senzala Amager

Læs mere om hvordan capoeira-klubben klarede deres gradueringsproces med coronavenlige restriktioner!

Medlemmer af Capoeira Senzala Amager træner udendørs

I hjertet af Amagerbro, mere nøjagtigt i Prismen, holder foreningen Capoeira Senzala Amager til.

Capoeira-gruppen Senzala er én af de største grupper i Danmark og modtager undervisning af den brasilianske mestre Rui fra Rio de Janeiro samt af Danmarks højest graduerede kvinde, Contra-mestra Vida.

Capoeira-gruppen Senzala holder til i København S på Amager men har afdelinger fordelt rundt på Sjælland: Ørestad, Tårnby, Espergærde, Hillerød og Roskilde. De har eksisteret siden 1997 og tilbyder undervisning for børn, teens og voksne.

Hvert år arrangerer Capoeira-gruppen Senzala et større arrangement, der byder på Capoeira-dåb, hvor de nye elever for første gang udfordres af en højtgraderet capoerista, samt en graduering, hvor eleverne har mulighed for at modtage det næste bælte i rækken. Alle afdelinger inviteres til Prismen, hvor arrangementet afholdes med 300-400 deltagere, og som tradition byder, flyves brasilianske mestre ind til deltagelse.

Covid-19 gjorde det desværre til en umulig opgave at arrangere så stort et arrangement i midten af maj måned, men det skulle for Capoeira-gruppen Senzala ikke betyde en aflysning af den årlige graduerings- og dåbsfest. Tværtimod!

Graduering i 2020 var kun for børn, og da gruppen ikke mente, at børnene skulle miste mere i år grundet Covid-19, gik de kreativt til værks og arrangerede flere mini-gradueringer i stedet for én stor.

Capoeira-gruppen Senzala ser efterfølgende på beslutningen som den helt rigtige trods kompromiser med et par traditioner. Det var nemlig ikke muligt at få fløjet de brasilianske mestre ind, og Capoeira-dåb og -graduering kunne ikke udføres i den store rundkreds, roda, foran mange mennesker.

Dåben blev i stedet udført med de 50 personer, der efter myndighedernes anbefalinger måtte deltage til arrangementer. Ifølge Contra-mestra Vida kunne der på trods af kompromiser ved alle mini-gradueringerne mærkes en kæmpe glæde ved afholdelsen. Forældre til de deltagende børn var meget taknemmelige for en succesfuld afholdelse, da glæden hos børnene ikke var til at tage fejl af ved både dåb og graduering.

Vi har spurgt Contra-mestra Vida om, hvad der er særligt ved Capoeira. Læs med her:

Hvorfor er Capoeira fedt?
Capoeira, brasiliansk kampkunst, er fantastisk, fordi det er stemning og energi, farlige spark og flot akrobatik på samme tid.

Hvad er Capoeira?
Capoeira stammer tilbage til slavetiden i Brasilien og er en kraftfuld sammensmeltning af kampteknikker og akrobatik udført til capoeirasang og -musik.
Capoeira træner styrke, kondition og balance, samt de sociale kompetencer, da man lærer at være opmærksom på hinanden og tage hensyn.
Capoeira styrker også den motoriske udvikling, da der trænes koordination og krydsbevægelser, hvorved nervebanen mellem de to hjernehalvdele styrkes og generel læring stimuleres.

Hvem kan gå til Capoeira
ALLE! Vores yngste elever er 2-5 år på vores Forældre-barn, så har vi CapoKidz-hold for 4-6 år, 7-8 år, 9-12 år samt Teen og Voksen med den ældste elev på 60+.

Lyder Capoeira, som noget for dig, og kunne du godt tænke dig, at prøve kræfter med det?
Så kontakt Contra-mestra Vida fra Capoeira-gruppen Senzala på tlf.: 28 29 89 10.

Eller tjek deres hjemmeside ud her: https://www.ruicapoeira.com