Yoga og mindfulness er toppen i en coronatid

Grevinge Karateklub har haft stor succes med uddannelse af instruktør i børneyoga og mindfulness, og på en fælles træningsdag for karateklubben 10. oktober kunne forældrene også drage fordel af undervisningen.

Lørdag den 10. oktober havde Gyoku Ryu Kan Dojo, Grevinge Karateklub, fået mulighed for at afvikle en fælles træningsdag i Odsherred Kommunes Herrestrup Hallen.

På dagen ville klubbens egen sensei og 4. Dan, Marie Mortag, samt Claus Grønskov, 5. Dan fra JKA Danmarks Shihankai, undervise på fire forskellige træningspas. Der var både klassisk karatetræning, fokus på motoriske bevægelser, leg og sjov sammen med forældrene, samt en session med yoga og mindfulness.

Og det er især det sidste træningspas, både børn og voksne var begejstrede for, fortæller Marie Mortag:

”Det var helt fantastisk! Alle var helt vildt glade for at prøve det. Der var god opbakning, og de synes alle det var super spændende. Derfor arbejder vi videre med det, fordi det er en rigtig fin måde at engagere både børn og forældre. Især mor og far oplever at komme ned i gear og få strakt kroppen igennem.”

Yoga og mindfulnessYoga og mindfulness

Marie Mortag fortæller, at yoga og mindfulness ligger fint i tråd med karate-disciplinen: Man øver sig i at styrke sin opmærksomhed, koncentration og fokusering. Der ligger en selvudvikling i øvelserne, som også er en del af den praksis man udøver, når man dyrker karate.

Fra 25 til 10 medlemmer

Karateklubben har, som mange andre kampsportsklubber, ikke haft optimale betingelser for afvikling af træning og andre arrangementer efter marts måned i år. I perioden med coronarestriktioner er man gået fra 25 medlemmer til blot 10 udøvere.

Men med en fælles indsats og midler ad to omgange fra DGI Kampidræt er man tilbage på 19 udøvende medlemmer. Det første tilskud gik netop til yoga- og mindfulness-uddannelsen af Marie Mortag. Dertil fik klubben et tilskud til forplejning den 10. oktober, så man kunne holde fælles frokost på træningsdagen på en coronavenlig måde.

”Det var rigtig godt, at vi kunne låne Herrestrup Hallen, så det hele var coronasikret,” fortæller Marie Mortag. ”Vi gør, hvad vi kan som forening for at holde hjulene i gang trods corona. Vi arbejder også hårdt på at fastholde vores medlemmer, og det gør vi bl.a. ved at tilbyde sådan nogle aktiviteter som dette for medlemmernes familier, sociale arrangementer, og indføring i japansk kultur for alle. Vi arbejder desuden på at lave et kalligrafi-arrangement i november for medlemmer og familier,” slutter Marie Mortag af.

Marie Mortag har undervist i karate i over 20 år, og har de sidste 10 år ledet en karateklub på Christianshavn.

Du kan læse mere på klubbens Facebook-side.

Fællestræning i Herrestrup HallenFællestræning i Herrestrup Hallen

Claus Grønskov, 5. Dan, underviserClaus Grønskov, 5. Dan, underviser

Fællestræning i Herrestrup HallenFællestræning i Herrestrup Hallen