Coronakrisen har skabt medlemsfremgang i Taifu

De sidste tre måneder har været anderledes for alle – også danske kampidrætsklubber. Samfundet har været lukket ned og muligheden for at være være sammen og for at holde aktiviteten i gang har været udfordret. Hos den nordsjællandske karateklub Taifu tog man dog kampen op, da krisen ramte. Og det har vist sig at være en god idé. Klubben har i tiden under Corona oplevet medlemsfremgang og stor tilslutning til klubbens aktiviteter.

Udendørs træning i karateklubben Taifu

Da regeringen i marts måned lukkede Danmark ned, gjorde Taifu i første omgang det samme. Træning i dojoen var i starten muligt for enkelte medlemmer, der skulle holde afstand til hinanden, afspritte redskaber og lufte ud. Men efterhånden som myndighederne skærpede retningslinjerne, blev den normale indendørs træning lukket ned. I mellemtiden havde klubbens chefinstruktør dog åbnet op for, at udøverne kunne videofilme deres øvelser og få feedback online. Dette kombineret med at folk trænede løs hjemme i stuerne og i deres baghave, udviklede sig hurtigt til at virtuel undervisning blev en måde at træne sammen på - hver for sig.

Ca. tre uger inde i krisen, begyndte klubben at tilbyde udendørs træning i små grupper. Det kunne bl.a. lade sig gøre, fordi Taifu har store udendørsarealer tæt på klubbens dojo. Til træningen udnyttede klubben ofte det idylliske græsareal ved Asserbo slotsruin, hvor medlemmerne styrketrænede og løb op og ned af bakkerne og rundt i den nærtliggende skov. Klubbens oplevelse er, at der nærmest aldrig har været større tilslutning til alle træninger. Enkelte dage havde klubben over 40 udøvere til træning på en gang, hvilket kun kunne lade sig gøre pga. Taifu’s mange dygtige instruktører. Taifu’s formand er begejstret for den indsats som klubbens instruktører har lagt for dagen i perioden. Noget der har sikret klubbens fortsatte eksistens:

Det har selvfølgelig ikke været uden bekymringer og usikkerhed. Klubben var klar over, at det var nu, at den disciplin og vilje som kendetegner karateudøvere i Taifu skulle stå sin prøve. Vores instruktører viste et ekstraordinært stort engagement. Hver dag stillede de op og tilbød undervisning i naturen eller online til vores medlemmer. Der har været træning i høj sol, hagl, blæst og regn, men tilslutningen har været lige stor, hvis ikke større, når det har været skidt vejr. ”.

Det som umiddelbart så ud til at kunne blive den største krise i klubbens historie med medlemsnedgang og økonomisk tilbagegang, er i stedet vendt til en succeshistorie. Historien om Taifu, har spredt sig i både karatekredse og i andre dele af idrætten i Danmark. Taifu har formået at reagere og omstille sig hurtigt under nye vilkår. Og klubbens håndtering kan inspirere andre til at gøre det samme, når lynet slår ned.