Jeg har lært at tackle udfordrende situationer

Mia, 33 år, mor til dreng på 2,5 år. Hun er 3 gange dansk mester og 2 gange nordisk mester i thaiboxing. Hun har dyrket thaiboxing på højt plan siden 2014.

Mia trænede selv som gravid gennem kontrollerede øvelser

Hvorfor startede du til kampidræt?

I 2006 blev jeg introduceret af en veninde, som selv gik til thaiboxing. Jeg gik herefter til thaiboxing i et halvt års tid, hvorefter jeg startede til Taekwondo, fordi min kæreste anbefalede mig at starte der, så jeg kunne lære de grundlæggende teknikker. Han træner selv thaiboxing. Efter 3-4 år startede jeg igen til thaiboxing efter en tur i Thailand med min kæreste. 

Hvordan, hvorhenne, hvornår og i hvilken kampidrætsklub?

Jeg træner og kæmper for en klub, der hedder Siam Athlete Nation, som ligger på Nørrebro. Jeg startede med at kæmpe i 2012, men på det tidspunkt kæmpede jeg for en anden klub. Da jeg er aktiv kæmper, så træner jeg også derefter, dvs. gerne 5-6 x ugentlig op til kamp - men havde jeg ikke været mor til en søn på 2 1/2 år, så havde det nok også været oftere, men tiden med ham prioriteres højt. Heldigvis var det muligt gennem kontrollerede træningsøvelser at træne, imens jeg var gravid.

Hvilke fordomme og barrierer havde du, før du startede til kampidræt?

Årsagen til at jeg i første omgang skiftede til taekwondo var faktisk, at jeg var lidt forbeholden ift. at kæmpe, og nervøs for om jeg ville skade mit ansigt. Men til trods for at jeg nu har trænet i mange år, og har haft 20 kampe, så har jeg endnu ikke fået nogen skader i ansigtet. 

Hvad har du fået ud af at gå til kampidræt, og hvad holder du mest af?

Jeg har lært mig selv rigtig godt at kende. Særligt det at kæmpe har gjort en stor forskel for mig - både i relation til alle de fysiske forberedelser, men også de mentale. Jeg føler mig stærkere på mange områder, og jeg har lært at tackle udfordrende situationer, fx med kraftig nervøsitet og lignende. Det betyder meget for mig.