Redningsteknikker til kano og kajak

Når det kommer til kæntringer, kan du ikke være for godt forberedt. Vi giver dig derfor et overblik over, hvilke redningsteknikker der findes til kajak

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at du kan redde dig selv eller andre i land på din kajaktur. Og der findes redningsteknikker til alle typer situationer.

Ror du på fladt og lettere uroligt vand er cowboyredningen den taktik, du skal vælge. Men har du et godt fyldt kajak med på ferie, kan den være svært at få vendt og tømt for vand. I det tilfælde skal du kunne lave en makkerredning med roer på agterende af egen kajak.

Det lyder teknisk. Men vi har lavet en oversigt til dig, over de forskellige redningsteknikker. Du kan også se videoer, hvor teknikkerne demonstreres.

Få styr på sikkerheden

Der findes masser af sikkerhedsregler og –udstyr til kano og kajak. For eksempel er mobiltelefonen uundværlig for den moderne roer, der kommer ud for et uheld. Men du skal også have styr på, hvem der er ansvarlig for turen.

Det er vigtigt at have styr på sikkerheden inden du tager ud og ror, og derfor har vi samlet alle informationer til dig.