Far og sønner kom tættere sammen i kano

Jesper Michelsen overtalte sine to sønner til at komme med på kanotur – efter den første tur skulle de ikke længere overtales.

Det var inde ved militæret, at den nu 58-årige Jesper Michelsen fra Holbæk blev bidt af at vandre. Da han efterfølgende fik arbejde som redder hos Falck, spurgte vagtmesteren om han ville tage med på fjeldvandring i Lapland. Det var tilbage i 1988.

”Under turen spurgte han mig, om jeg havde lyst til at prøve at sejle kano. Han havde en kano i sit sommerhus i Sverige. Det ville jeg gerne, og turen var så stor en oplevelse, at jeg bagefter købte en aluminiums-kano sammen med to kammerater,” siger han.

De følgende år bød på flere fjeldvandringer og kanoture, og da Jesper Michelsens to sønner blev store nok, spurgte han dem, om de ikke havde lyst til at tage med ham på kanotur. Han ville gerne have dem med ud i naturen og få de oplevelser, han selv dyrkede i sin fritid.

Tæt på hinanden i naturen

”I starten var de lidt skeptiske, for de troede, at de bare skulle med for at hjælpe til i stedet for at være sammen med mig. Men de fandt hurtigt ud af, at vi netop kom meget tæt på hinanden under sejlturen og de steder, hvor vi overnattede,” siger Jesper Michelsen.

Sammen satte de telt op, samlede brænde og lavede bål, tilberedte mad sammen og lavede spor i naturen. Dét at være i naturen og dele oplevelserne sammen samtidig med, at Jesper Michelsen lærte dem at bruge redskaber, som at kløve brænde med en økse, bragte dem tættere sammen.

Efter den første tur skulle sønnerne ikke længere overbevises, og de har været med år efter år, indtil de blev voksne og i dag har stiftet egen familie.

”Nu er det så næste generation, jeg venter på at få med i min kano. Men det varer lige et par år endnu,” siger Jesper Michelsen om den ene søns to små børn.

Alene i kajak

For kanoen kræver, at der er to ombord, men det forhindrer nu ikke Jesper Michelsen i at komme på vandet og tage på ture i naturen. Han ror nemlig også kajak, og når tiden tillader det, tager han gerne på ture alene af fire dages varighed.

Sikkerheden er også i de bedste hænder, for Jesper Michelsen er frivillig førstehjælpsinstruktør og en ofte benyttet instruktør i kano- og kajaksammenhænge.