SUP - kom med på bølgen!

SUP står for Stand Up Paddle, og det er præcis det, du gør: Du står på et bræt, mens du padler derud af. Bliv klogere på vandsporten SUP

Selvom du ikke er en ørn til hverken vandsport eller balance, skal du ikke afskrive SUP som en sport for dig. Du kan for eksempel starte med at tage de første tag med padlen, mens du står på knæene. Når du føler dig sikker på teknikken, kan du så komme op og stå på fødderne og dermed udfordre balancen noget mere.

Det er dog et krav, at du kan svømme og er fortrolig med vand. Læs mere om SUP her.

SUP i DGI er for alle

Kunne du tænke dig at prøve vandsporten, der stammer fra den amerikanske vestkyst?

Så tilmeld dig et arrangement.

Du får en introduktion til de grundlæggende teknikker i SUP, og du lærer at holde balancen på boardet.

Vil du være SUP-instruktør?

Er du aktiv instruktør, kan padle et SUP-board og brænder for at undervise og instruere nybegyndere til SUP?

Så deltag i et SUP-instruktørkursus.

Med kurset får du kompetencer til at instruere i grundlæggende SUP på klubniveau.

Hvad er SUP?

SUP står for Stand Up Paddle, og det er en form for surfing, hvor du står på et board med en paddel, som du både bruger til at navigere og komme frem med.

SUP er træning for hele kroppen. Det er muskeltræning kombineret med konditionstræning, og fordi du er alene på boardet, kan du selv bestemme, hvor hårdt det skal være fra gang til gang.

SUP er i modsætning til mange andre surfdiscipliner forholdsvis nem at lære. Sporten henvender sig til alle målgrupper, og det eneste du skal kunne, inden du kaster dig ud i at lære sporten, er at svømme. Ellers kan alle være med.