Kanotur på Ryå

Hvornår
22. maj kl. 09:30 - 23. maj 2021 kl. 11:00
Hvor
Aalborg Sportshøjskole, Annebergvej 55, 9000 Aalborg, Danmark
Hvem
Udøvere, 18 - 70 år, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2021 01 51 4007

Elsker du at bruge tid i naturen? Vil du gerne blive bedre til det? Eller mangler du bare nogen at gøre det med? Så se med her!

Aalborg Friluftsliv afholder i samarbejde med DGI en 2-dags kano-/friluftstur til Birkelse oplevelsescenter i Pinsen. Turens fokus er at nyde den dejlige danske natur i (forhåbentlig) skønt vejr, og turen giver dig ligeledes mulighed for at lære en ting eller to hvad angår friluftsliv, samt mulighed for at lære nye mennesker at kende.

 

Lidt praktisk

Turen finder sted fra lørdag den 22. maj til søndag den 23. maj. Afgang sker fra Aalborg Sportshøjskole, hvor alle mødes klokken 09.30. Derefter går turen mod Ryå, hvorfra vi samlet sejler mod Birkelse oplevelsescenter. Overnatning foregår i shelters, og madlavning foregår over bål og trangia. Søndag morgen sejler vi mod Ryå udmunding, hvor vi tager kanoerne op og kører tilbage til Aalborg Sportshøjskole og slutter ca. klokken 11. Ved Birkelse oplevelsescenter er der toiletfaciliteter og vand til fri afbenyttelse. 

 

Hvem er turen for?

Turen er for alle over 18 år, hvad end du har lyst til at tage afsted alene, eller tage din kæreste/veninde/ven/familie under armen! Og frygt ej, hvis du ikke er verdensmester til at sejle i kano. Der er nemlig ingen krav til tidligere erfaring. Måske du endda får lært et trick eller to fra en af vores uddannede kano-instruktører, som er med på turen. Et krav er dog, at du er i stand til at svømme 400 meter, og at alle bærer redningsvest under sejlturen.

 

Hvad får jeg ud af turen?

Foruden muligheden for at nyde naturen, lære nye ting om friluftsliv, andre mennesker eller måske også om dig selv, så får du selvfølgelig også mad inkluderet i turen. Vi laver fælles aftensmad lørdag aften over bål/på trangia, og laver ligeledes morgenmad sammen søndag morgen.

Madpakke og eftermiddagssnack til sejlturen lørdag samt drikkevarer (foruden vand) medbringes selv.

Derudover har vi planlagt en række aktiviteter, som du har mulighed for at deltage i, hvis du har lyst – det er ganske frivilligt.

Hvad skal jeg medbringe?

Du skal selvfølgelig medbringe dit gode humør, og måske også det gode vejr. Men derudover finder du nedenfor en liste, som er god at pakke efter:

 

 • Liggeunderlag
 • Sovepose
 • Service: tallerken, bestik, krus (vi vil gerne frabede, at nogen tager engangsservice med)
 • Håndklæde
 • Badetøj (hvis du har lyst til en dyp i Ryå!)
 • Overtøj efter vejret (regntøj hvis regnvejr)
 • Varmt tøj (evt. skiundertøj)
 • Tandbørste
 • Evt. en pandelampe (hvis du ligger inde med en)
 • Madpakke til lørdag
 • Drikkevarer (foruden vand)

 

Hvis ovenstående lyder som noget for dig, så er det bare om at få dig tilmeldt! Der er plads til 20 personer på turen (foruden instruktører), og her gælder først-til-mølle princippet!

P.S.

Da vi pt. befinder os i en lidt speciel situation, er et krav til deltagelse derfor, at du kan fremvise en negativ Corona-test, som ved turens begyndelse er max 72 timer gammel. Hvis du inden turen oplever symptomer, bør du hurtigst muligt kontakte den turansvarlige på tlf.:  20 31 00 11.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer