Havkajak instruktør 1

Hvornår
18. jun kl. 09:00 - 11. sep 2022 kl. 17:00
Hvor
Flere Steder På Sjælland, 1710 København V, Danmark
Hvem
Trænere, fra 18 år, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2022 21 51 1013

Bliv DGI Havkajakinstruktør 1

Nu har du chancen for at blive DGI Havkajakinstruktør 1 og tage uddannelsen i et samlet forløb henover 2022. Over to weekender kommer du gennem kurser i navigation, teknik og turledelse.

Ved at tage uddannelsen som et samlet forløb får du en unik chance for en god uddannelsessammenhæng og et godt netværk med andre instruktører.

Efter endt uddannelse vil du kunne lede ture langs kysten i kendt farvand i sommerhalvåret, du vil have kompetencer til at være turleder på vinterture i lokalt farvand, og du vil kunne instruere og certificere til DGI Havkajakroer I og instruere til DGI Havkajakroer II. Kort sagt – du bliver en dygtig instruktør og et stort aktiv for din forening. 
 

Praktisk om kurset

Kurset forløber over 2 intensive weekender

Den første weekend finder sted den 18. og 19. juni på Amager ved Den Blå Foreningsby. Den første weekend vil være dags-kurser fra 9.00-17.00.

Det primære fokus den første weekend vil være på teknik, navigation og turledelse i trafikeret farvand.

Den anden weekend finder sted den 9.-11. september. Denne weekend vil finde sted ved Lejre Kajakklub og vil være med overnatning begge dage.

Vi starter fredag kl. 16.00 og slutter søndag ca. kl. 17.00

Primært fokus den anden weekend vil være på personlig teknik koblet til undervisning, didaktik på vandet og turledelse.

Instruktører på kurset 
Liselotte Bæk Theglev & Morten Christensen

 
Forudsætninger for deltagelse 
Forudsætningen for at kunne deltage er først og fremmest gennemført uddannelse som DGI Klubinstruktør eller som DKF Havkajakinstruktør I (søg merit via siden her Kajak: Få merit på din næste uddannelse hos DGI

Du skal kunne dokumentere at have roet minimum 150 km og/eller 100 timer indenfor 1 år i forskelligt farvand og vejrforhold op til 8 m/s.

Derudover forventer vi, at du er klar på at lægge tid i kajakken udover de to weekender. Kursets datoer er lagt således, at man henover sommeren kan erhverve sig rigtig meget erfaring i kajakken, samt arbejde specifikt på nogle af de fokuspunkter, som du vil få med at instruktørerne efter den første weekend.

Kurset kræver desuden fuld deltagelse alle 5 dage ligesom vi forbeholder os retten til vurdere de enkelte deltagere efter endt forløb, i fht. at leve op til de krævede kompetencer.

OBS: Førstehjælpskursus (8 timers førstehjælp til søsport) skal deltagerne selv erhverve sig inden 2. kursusweekend. Dette kan ske både igennem DGI eller anden udbyder (DKF, DFFR mv.) 
  
Spørgsmål?  
Ved spørgsmål og brug for uddybning kontakt Kano, Kajak og SUP konsulent Morten Christensen på 20364486 og morten.christensen@dgi.dk

Liselotte Bæk Theglev

Medbring:  
• Som kursist medbringer du selv, for årstiden egnet robeklædning, samt nødvendigt grej til overnatning, telt, sovepose, liggeunderlag, spisegrej og andet personligt lejrudstyr.

• Deltagerne kan vælge selv at medbringe kajak eller der kan lejes en kajak af DGI. Dette angives ved tilmelding.

• Overnatning foregår udendørs ved Lejre Kajakklub. 

• Forplejning er ikke inkl. i prisen.

Dokumentation i form af logbog, skal indeholde kort beskrivelse af den opbyggede erfaring; antal ture, hvor og med hvilken type deltagere, ca. længder, vejrforhold, farvand, kysttyper, lærerige oplevelser. Skal fremvises på sidste modul - Turledelse.

Kurset kan tilpasses kursisternes forudsætninger, afvikles sammenhængende, eller udføres i delelementer. Der bør dog udføres væsentlige elementer i sammenhæng.  
Der aflægges ikke prøve, da kurset ikke er et egenfærdighedskursus, men bygger på læring om videreformidling, samt danner basis for deltagelse i yderligere kurser.

Det er derfor vigtigt at kursisten har det nødvendige egenfærdighedsniveau. Vi forbeholder os retten til at vurdere, hvis en kursist ikke lever op til det forventede niveau.

 Der kan udstedes bevis for gennemført kursus, som helhed eller for enkelte moduler, der kan tælle med i det videre forløb mod DGI havkajakinstruktør.

Gyldigt førstehjælpsbevis skal forevises ved sidste havkajakinstruktør modul, for at der kan udstedes DGI havkajakinstruktør certifikat.  
  
Jævnfør Søsportens Sikkerhedsråd, anbefales at der ALTID bæres vest, når man befinder sig på vandet.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer