Lær at instruere andre i at ro kajak og bliv turleder - DGI Havkajak Turleder A og Instruktør A

Hvornår
27. maj kl. 09:00 - 28. maj 2023 kl. 17:00
Hvor
Nakskov Sejlklub, Rosnæsvej 93, 4900 Nakskov, Danmark
Hvem
Trænere

Nummer
2023 23 51 3008

Vil du dele din begejstring for at ro kajak? Instruere andre i de grundlæggende ro-tag og redninger? Være turleder for ro med-ture i din klub? Og få redskaber til at lede en gruppe på van-det? Så er uddannelsen til DGI Havkajak Turleder A og Instruktør A noget for dig. 
 
På kurset får du viden og færdigheder til at kunne fungere som hjælpeinstruktør på begynderkurser og kom og prøv-arrangementer i klubben, og du lærer grundlæggende metoder til at undervise i kajakro-ning. Og du får de basale redskaber til at kunne tage en gruppe kajakroere med på tur i lokalt farvand tæt på kysten i sommerhalvåret - f.eks. på ro med-ture i den forening. Kurset ruster dig også til at kunne stå for aktiviteter ved kom og prøv-arrangementer og assistere som turleder i fremmed farvand. 
 
På turleder-delen af kurset arbejder vi med planlægning og gennemførelse af ture og aktiviteter i lokalt farvand, vi kommer omkring redningsteknikker, bugsering, simpel hændelseshåndtering, organisering af gruppen og sikkerhed. Og du lærer at lave sikkerhedsinstruks. 
 
På instruktør-delen af kurset arbejder vi med planlægning af undervisning, progression i undervisningen og valg af undervisningssted. Du vil blive introduceret til en række undervisningsmetoder og kommer i dybden med IDEAS og VAK. Du vil i løbet af kurset selv skulle prøve at undervise andre og øve dig i give feedback. 
 
Kurset afholdes i beskyttet farvand, vind under 5 m/s og bølger under en halv meter. Kurset bestås ved løbende evaluering. 
 
DGI Havkajak Turleder A og Instruktør A erstatter den gamle uddannelse til DGI Klubinstruktør. 
 
Uddannelsen til DGI Havkajak Turleder A og Instruktør A følger DGI’s norm for havkajakuddannelse

Kjel Sørensen

Medbring tøj, som du kan holde varmen i, også når du er våd. Gerne en våd-dragt. Husk også skiftetøj og håndklæde. Medbring svømmevest, kajak og sikkerhedsudstyr. 
 
Nakskov Sejlklub tilbyder at hente kursusdeltagere inkl. kajak ved færgen i Tårs.

Du kan tilkøbe forplejning gennem os, denne indeholder følgende:  
2 x Frokost 
1 x Morgenmad 
1 x Aftensmad 
4 x Kaffe/the og kage 
Der tilbydes vand til alle måltider. 

Hvis du ikke ønsker at tilkøbe forplejning, bør du huske madpakke, snacks og noget at drikke.

Instruktør Kjel Sørensen. 
Det er muligt at overnatte i shelter for 50 kr. pr. person pr. nat. 
 
Der er også overnatningsmuligheder på Nakskov Fjord Camping. Her står du selv for booking og afregning. 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer