Corona anbefalinger til krocket

Opdateret d. 18. juni 2021

Fredag 11. juni ophæves forsamlingsforbuddet for udendørs idræt.

Regeringen og myndighederne er kommet med en række tiltag i lyset af coronasituationen. Det har betydning for krocketklubberne.

For en god ordens skyld gør vi opmærksom på, at retningslinjerne nedenfor ikke tilsidesætter sundhedsmyndighedernes og Rigspolitiets anvisninger, ligesom øvrig lovgivning er gældende. Vi har alle stadig et fælles ansvar for, at spredningen af corona fortsat kan holdes under kontrol, og for at vi alle kan dyrke idræt forsvarligt.

Alle idrætsforeninger anbefales at holde nøje øje med, om der kommer yderligere lokale restriktioner, der kan påvirke idrætsaktiviteterne, ligesom idrætsforeningerne opfordres til at følge kommunernes anbefalinger. 

Fra fredag d. 11. juni lempes restriktionerne og følgende er herefter gældende.

  • Forsamlingsforbuddet for udendørs idræt ophæves d. 11. juni.
  • Der er ikke krav om coronapas for udendørs idræt
  • Sundhedsstyrelsen har i sine anbefalinger åbnet op for lidt mere socialt samvær i hverdagen. Det betyder, at krocketklubberne igen kan have almindelige sociale aktiviteter – dvs. at medlemmer kan drikke en kop kaffe efter træning, stævne eller turnering.
  • Ved socialt samvær i foreningen skal retningslinjerne for brug af indendørs og udendørs idrætsfaciliteter fortsat følges, ligesom de andre smitteforebyggende tiltag skal sikres. Det anbefales at holde mindst 2 meters afstand når muligt og altid mindst 1 meters afstand til andre. Hvis du er færdigvaccineret, kan du være sammen med andre færdigvaccinerede uden at holde afstand eller bære mundbind.
  • Brug af klubhuse er tilladt, så længe det sikres, at det gældende indendørs forsamlingsforbud på 50 personer overholdes, ligesom det naturligvis også skal sikres, at der i videst mulige omgang holdes en meters afstand, og at der er fokus på rengøring, hyppig afspritning, mv. Der er krav om 2 m2 pr. person ved siddende forsamlinger og 4 m2 ved stående forsamlinger. Er der blot én person, der er stående, gælder reglerne om 4 m2.

Benyt kun personlige rekvisitter.

Vær opmærksom på god håndhygiejne. Brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit tilgængeligt.

Man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og straks forlade banen – selv ved milde symptomer.

Fra d. 6. maj er det muligt for krocketklubberne at afholde fysisk generalforsamling

Du kan læse mere om retningslinjerne for generalforsamling her

Følg retningslinjerne 

Det er en rigtig god ide, at idrætsforeningerne følger retningslinjerne:

Læs: DGI, DIF og Firmaidrættens retningslinjer for al idræt

Myndighedernes retningslinjer opdateres løbende:

Coronasmitte.dk 

Den fælles myndighedshotline: Telefon 7020 0233

Sundhedsstyrelsens Q&A

Styrelsen for Patientsikkerhed 

Statens Seruminstitut

Læs mere om smittestop-app'en - den findes nu både på dansk og engelsk.