Anbefalinger til krocket

Der er gode nyheder til krocketspillere. DGI, DIF og Firmaidrætten har lavet nye anbefalinger, og det betyder blandt andet, at der må samles op til 50 personer til krocket.

Nu må der samles op til 50 personer til krocket.

Det er nu endnu nemmere at spille krocket. De nye retningslinjer betyder, at vi kan samles op til 50 personer, og det er fremragende nyheder for krocket.

De nye retningslinjer er udarbejdet af DGI, DIF og Firmaidrætten og tager udgangspunkt i Kulturministeriets ”Retningslinjer for genåbning af idræts- og foreningsliv udendørs og indendørs”.

For en god ordens skyld gør vi også opmærksom på, at retningslinjerne nedenfor ikke tilsidesætter sundhedsmyndighedernes og Rigspolitiets anvisninger, ligesom øvrig lovgivning er gældende. Vi har alle stadig et fælles ansvar for, at spredningen af coronasmitte fortsat kan holdes under kontrol, og for at vi alle kan dyrke idræt forsvarligt.

Retningslinjer august 2020

  • Man må samles max. 50 personer.
  • Hvis der er flere end 50, skal der sikres tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe – mindst 2 meter mellem hver bane.
  • Der må gerne arrangeres sociale aktiviteter i forbindelse med de idrætslige aktiviteter – inden for gruppen på 50. I den forbindelse skal afstandskravet på 1 meter naturligvis overholdes.
  • Klubhuse må holdes åbne – dog skal man være opmærksom på at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
  • Benyt kun personlige rekvisitter.
  • Vær opmærksom på håndhygiejne- Brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit tilgængeligt.
  • Der skal sættes informationsplakater op relevante steder.
  • Man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og straks forlade banen – selv ved milde symptomer.

Læs alle de nye retningslinjer fra DIF, DGI og Firmaidrætten her.

Mange krocketspillere er oppe i alderen, så der skal tages højde for særlige risikogrupper. Men risikoen må ikke alene baseres på alder. Sundhedsstyrelsen forklarer:

"Den enkelte ældres risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19 afhænger i væsentlig grad af, hvor rask, frisk og rørig, man er, om ens funktionsniveau er godt og af ens fysiske formåen og aktivitet, fx om man går ture, cykler eller tilsvarende. Det betyder også noget, om man vanligvis kan klare sig i eget hjem.Det er veldokumenteret, at følgende – som dog skal anskues i sammenhæng med ovenstående – er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb:

  • personer over 65 år og samtidig forekomst af en eller flere kroniske sygdomme
  • personer over 70 år og særligt personer over 80 år"

Relevante links

Opdateret 7. august  kl. 12.30.