Familiedyst på krocketbanen – et spil for alle aldre

Familien Wass er meget boldglade og har et stort konkurrencegen. For nylig tog faderen, Bent Wass, sine to sønner og svigerdatter med på krocketbanen for at afgøre, hvem der har det bedste boldøje i krocket.

Fra venstre: Carsten Sønderskov, Emil Wass, Daniel Wass og Mie Wass

Faderen i familien Wass, Bent Wass, har altid været til fodbold, men et dårligt knæ har tvunget ham til at søge nye sportsgrene. Til en sommerfest for nylig i hjembyen Gilleleje fik Bent Wass’ nabo ham overtalt til at prøve krocket, og han blev straks bidt af det.

”Det fangede mig helt vild fra start med spændingen i spillet og taktikken ved hvert slag. Jeg er jo egentlig til fodbold, og taktikken er vigtig i fodbold, men den er virkelig vigtig i krocket,” siger Bent Wass.

Jeg er jo egentlig til fodbold, og taktikken er vigtig i fodbold, men den er virkelig vigtig i krocket

Bent Wass

En sportsglad familie

Da Bent Wass stadig er på arbejdsmarkedet, er der kun tid til at spille krocket en dag om ugen i den lokale krocketklub i Aktive Gilleleje Seniorer. Men som så mange andre sportsglade mennesker snakker han meget om sin sport – også med sine to sønner og svigerdatter. Her går snakken i forvejen en del om fodbold, da sønnerne Emil Wass spiller U19 i Helsingør, og Daniel Wass er professionel fodboldspiller i Valencia i den spanske liga, mens svigerdatteren Mie Wass er tidligere landsholdsspiller i ishockey.

I familien holder de meget af at lave aktiviteter sammen, og der går nemt konkurrence i den, så da Bent Wass foreslog drengene at prøve krocket, var de straks med på ideen.

I krocket har alder ingen betydning, så hele familien kan være med

Bent Wass

”Mine drenge anede intet om spillet udover havekrocket, og der er stor forskel. Så jeg satte dem lidt ind i basisreglerne, og vi slog et par slag i min lille have. Emil sagde hurtigt ”den vinder jeg”, og så gik drengene og hidsede hinanden lidt op, og jeg tænkte, vi hellere måtte få det her afgjort med et rigtigt spil,” fortæller Bent Wass med et grin.

Da Bent Wass ikke har spillet krocket så længe, foretrak han at få en erfaren krocketspiller til at vise spillet frem. Han allierede sig derfor med Carsten Sønderskov, der har spillet krocket i mange år og er formand for DGI Nordsjælland Krocket samt krocketinstruktør i Gillelejeklubben.

Fairplay og vindermentalitet i fokus

Carsten Sønderskov tog imod Emil og Daniel Wass samt Daniel Wass’ hustru Mie Wass og viste de tre nybegyndere rundt på banen og forklarede dem lidt om slagteknik og regler, mens de spillede. Det stod hurtigt klart for Carsten Sønderskov, at alle tre havde et godt boldøje.

”De var overraskede over, hvor stor banen egentlig er i krocket, men de var meget interesserede i spillet og stillede mange spørgsmål,” siger Carsten Sønderskov.

Allerede inden vi nåede vendepinden kunne jeg se, at de havde styr på hastighed og præcision af kugler, så de havde talent for spillet

Carsten Sønderskov

Der blev spillet to kampe, hvor Carsten Sønderskov var på hold med Emil Wass, mens Daniel og Mie Wass var makkere. Ægteparret vandt begge spil, og selvom alle fire udviste stor fairplay og høflighed på banen, var der ikke tvivl om, at det gjaldt om at vinde.

Vindermentaliteten ligger til familien – og til krocketspillere

Vindermentaliteten ligger til familien Wass, men Bent Wass mener dog ikke, at genet kommer fra ham.

”Jeg er en blød mand, så jeg mener ikke, konkurrencegenet kommer fra mig, men fra min hustru Charlotte. Da jeg spurgte hende, om hun ville med til krocket, svarede hun ”Nej for jeg hader at tabe, ” fortæller Bent Wass med et smil.

Til gengæld mener Bent Wass også, at når man spiller krocket, så går man på banen for at vinde.

”Krocketmennesker er meget venlige, lige indtil de går ind over snoren, og spillet går i gang,” siger Bent Wass med et glimt i øjet.

Alder betyder intet i krocket

Familien havde nogle dejlige timer på krocketbanen, og selvom der er stor aldersforskel på de spillende, så havde det ingen betydning. Både Bent Wass og Carsten Sønderskov har rundet de 60 for nogle år siden, mens Daniel Wass er 29 år, Mie Wass 28 år og Emil Wass 19 år.

”I krocket har alder ingen betydning, så hele familien kan være med. Her kan seniorerne tabe til de unge – eller omvendt – det hele kommer an på taktik, og hvordan man rammer kuglerne. I fodbold ville en på 67 år formentlig tabe hver gang til en på 19 år,” siger Bent Wass.

Hvornår familien Wass igen er at finde på krocketbanen i Gilleleje vides ikke, men mon ikke der skal være revanche engang.

Kunne du tænke dig at spille krocket?

Find en krocketklub nær dig