Krocket og Grundlovsdag kombineres i Midtjylland

Tre midtjyske klubber er gået sammen for at fejre Grundlovsdag, og samtidig fremvise krocketsporten og alt det, som den har at byde på.

Erfarne Ole Nikolajsen giver et eksempel på sin tekniske kunnen. Foto: Simmelkær G&F

Grundlovsdag er en dag, som normalt er forbundet med taler, demokrati, og hygge. Tre midtjyske krocketklubber har dog i et nyt arrangement tilføjet et helt nyt element til Grundlovsdag – nemlig krocket.

Det er de tre klubber Simmelkær G&I, Sunds Krocket og Petanqueklub, og Sinding GIF, som er gået sammen om at fejre Grundlovsdag og i samme omgang give dagens gæster muligheden for at prøve krocket af ved arrangementet Krocket Med Swing. Det er formanden i Simmelkær G&I, Berit Skovlod Kold, og den mangeårige krocketspiller i klubben Ole Nikolajsen som er folkene bag ideen, og de fik hurtigt de andre klubber med. De tre klubber spiller sammen til hverdag, så et samarbejde mellem de tre var oplagt.

Formålet med dagen er at tiltrække nye medlemmer til de tre klubber og samtidig vise, at krocket er for lidt yngre målgrupper.

”Folk skal komme og lære at spille krocket så man kan få nogle nye medlemmer ind. I bedste fald, så får man afmystificeret det med, at krocket kun er for gamle mænd og damer, og at det faktisk kan være for de mere modne, hvor børnene er flyttet hjemmefra, udtalte formanden og fortsatte:

Vi lokker dem en grundlovstale, vi lokker dem med en gratis pølse, og vi lokker dem med linedance – og så skal de spille krocket indimellem”

Ole troede han skulle spille golf – nu er han krocketspiller på 11. år

Ole Nikolajsen var selv en af dem som blev lokket med af en bekendt. Da han gik på efterløn for 11 år siden fik hans kone lokket ham med til krocket.

”Hun sagde ”Du skal med også!” – det er jeg ikke sikker på, for jeg skal spille golf, men det skal have en chance, så jeg tager med dig derud, og slap aldrig derfra” sagde Ole Nikolajsen om sin indgang i krocketverdenen.

Det var bl.a. det sociale element som førte til Oles passion for sporten.

”Det er jo ikke sådan at vi er til træning, og når så fløjten lyder, så cykler vi hjem

Både kaffepauserne og selve spillet danner rammen for hyggelige snakke, men det er ikke det eneste, som krocket rummer. Der er både noget for krop, hjerne, og sjæl.

”Jeg tror også, at den øverste etage har godt af at tænke taktiske træk ligesom man gør i skak. Så får vi lidt motion og masser af dejligt frisk luft. For mig er det det taktiske spil, som ligger i højsædet sammen med det sociale”.

Nem at komme i gang med

Skulle du have lyst til at komme i gang med krocket, er det heldigvis en overkommelig liste af udstyr, som skal erhverves.

”For 600 kr. har du en kølle, som du kan spille med – så kan man jo så begynde at sammenligne med en golfkølle” udtalte Ole Nikolajsen. 

Er du interesseret i selv at opleve ”Krocket Med Sving”, så mød op ved Simmelkær Boldbane d. 5. juni. Kl. 11.

Programmet for dagen lyder således:

  • 11.00:  Grundlovstale v/Lone Nielsen, Borgerlisten, Borgmesterkandidat til kommunevalget 2021
  • 11.20:  Oplæg til eftermiddagens krocket spil v/Verner Rønnow, DGI krocket udvalg
  • 11.30:  Prøv at spille krocket under vejledning fra din tildelte mentor
  • 13.00:  Vi serveres en gratis pølse m/brød. Kaffe, øl og vand kan købes hele dagen.
  • 13.30:  Vi spiller en venskabelig dyst stadig under vejledning fra din tildelte mentor.
  • 15.00:  De lokale Moorliners giver en opvisning i linedance

Kontakt Michelle Knudsen hvis du vil vide hvor du kan finde en krocketklub i nærheden af dig. Du finder hendes kontaktoplysninger til højre på siden (kontaktoplysninger findes herunder, hvis du læser på en telefon)