Krocketsportens Dag vender tilbage til juni

Lørdag d. 15. juni 2019 inviterer krocketklubber landet over til en dag i krocketsportens tegn. Sidste år var første gang, at arrangementet blev afholdt, og nu vender det tilbage.

I samarbejde med DGI åbner krocketklubber i hele Danmark igen i år dørene op til Åbent Hus. I år foregår Krocketsportens Dag lørdag d. 15. juni. Alle interesserede kan møde op på klubbernes baner, hvor klubbernes spillere vil stå klar til at hjælpe gæsterne i gang med spillet. Alle bliver med garanti udfordret på boldøje, taktik og teknik.

Sidste år var en fin succes. Vi glæder os til at afholde Krocketsportens Dag igen i år sammen med landets klubber

Kirsten Pilgaard, formand for idrætsledelsen i DGI Krocket

"Mange ældre spiller krocket, men det er et udfordrende spil for alle, og det håber vi, at folk i alle aldre får øjnene op for med dette Åbent Hus-arrangement," siger Kirsten Pilgaard, formand for idrætsledelsen i DGI Krocket.

Meget mere end et havespil

Mange har prøvet at spille krocket sammen med venner og familie i haven, men krocket er meget mere end at slå en kugle gennem en bue. Krocket er et spil, der både stiller krav til tekniske og taktiske færdigheder, boldøje og samarbejdsevne. Særligt taktikken er vigtig, da man skal tænke flere slag frem på samme måde som i skak, og her er det også af stor betydning, at man snakker taktik og samarbejder med sin makker. Kampen er nemlig først vundet, når både makker og en selv er i mål.

Har du styr på reglerne i krocket?

Læs om reglerne i linket.

Det er anden gang, at DGI afholder Krocketsportens Dag sammen med krocketklubber landet over, og alle interesserede kan kigge forbi den lokale klub og prøve spillet. Klubberne stiller køller og kugler til rådighed.