Kursus i slagteknik vakte stor begejstring i Vestjylland

Det kan se imponerende let ud, men i praksis være irriterende svært. Derfor hentede DGI Vestjylland hjælp fra den erfarne Danmarksmester i enkeltmand M1, Ernst Vedstesen, til at øve slagteknikker.

Deltagerne øver slagteknikker på kurset. Foto: DGI Vestjylland

For at flere krocketspillere fremadrettet kan blive lidt klogere på, hvordan de skal svinge køllen, inviterede DGI Vestjylland, i samarbejde med flere foreninger, Danmarksmesteren Ernst Vedstesen på besøg. Gennem mange gode råd og tips om teknikker, gjorde han glæden ved krocket endnu større hos de mange deltagere med kurset ”Kend din kølle.” 

Tungen lige i munden

For andre kan det nærmest lyde som morsekoder, men krocketspillere ved, at tungen skal holdes lige i munden, når der bliver gennemgået gode råd om slagteknikker. Kurset bød på både oplæg og øvelser, hvor blandt andet de forskellige slagtyper, kropsholdning og inspiration til træning hjemme i foreningen stod på programmet.

Der vil fremover stadig være mulighed for at få finpudset teknikkerne, når kurset vender tilbage i 2020 og formand for krocketudvalget i DGI Vestjylland, Hans Peter Petersen, vil varmt anbefale kurset til øvrige landsdele.