Nybegyndere blev budt velkomne på krocketbanerne til Krocketsportens Dag

Til Krocketsportens Dag var der fokus på, at nye potentielle spillere skulle prøve det udfordrende og taktiske krocketspil. Selvom der ikke kom mange gæster, så blev alle taget imod med åbne arme.

En stor del af landets krocketklubber holdt lørdag 16.juni åbent hus, hvor alle interesserede kunne prøve at spille krocket. Mere end 50 klubber stod klar til at fortælle om spillet og dets regler og hjælpe nybegynderne i gang med at spille.

Nybegynderne blev guidet rundt på banen

På krocketbanerne i Sunds ved Herning blev de nysgerrige gæster mødt af en flok af den lokale krocketklubs medlemmer, der havde trukket i hvide poloer og hvide kasketter med små krocketkøller på i dagens anledning.

”Vi lægger stor vægt på, at nybegynderne skal have en god oplevelse, og en nybegynder er altid på hold med en garvet spiller, så de nye bliver guidet rundt på banen, mens de får reglerne forklaret undervejs i spillet,” fortæller Kitti Karlsen, formand i Sunds Krocketklub.

Som ny bliver man ikke krockeret væk, men bliver beskyttet lidt i starten

Kitti Karlsen, formand i Sunds Krocketklub

Margit Vinkler, en af de lokale beboere i Sunds, havde fundet vej til krocketbanerne for at finde ud af, om krocket kunne være noget for hende.

”Jeg har egentlig medlemskab i en golfklub, men jeg kommer ikke af sted, så nu ville jeg se, om krocket kunne være noget i stedet. Det er dejligt, at jeg må prøve at spille krocket et par gange, før jeg skal melde mig ind, ”når Margit Vinkler at fortælle, før det igen blev hendes tur til at slå kuglen videre rundt på banen.

I Sunds Krocketklub mødes man to gange om ugen for at spille, og som i mange andre krocketklubber trækker de lod blandt alle fremmødte spillere. På den måde er det tilfældigt, hvem man bliver makker med, uanset niveau. Det forebygger kliker og styrker det sociale engagement.

Et fascinerende spil

I Sinding Krocketklub, der er en del af Sinding Idrætsforening, gik snakken lystigt mellem et par nybegyndere og de garvede klubmedlemmer, mens de nød en gang grillpølser med diverse tilbehør. Ægteparret Sidste Toft Jepsen og Jes Ingvartsen havde netop været i kamp på banen, og de lærte meget nyt.

”Der er mange regler at lære, og så er taktikken væsentlig for spillet. Når man forstår taktikken, så begynder spillet rigtigt, men det er ikke noget, man får styr på ved ét spil. Det er et fascinerende spil, fordi man skal lave mange taktiske beregninger, og så kan ét slag vende spillet,” nævner Jes Ingvartsen.

Det er et fascinerende spil, fordi man skal lave mange taktiske beregninger, og så kan ét slag vende spillet

Jes Ingvartsen

Det er resten af bordet enige i.

”Det kan blive et langt spil, fordi man kan blive ved med at genere hinanden, og det er det sjove ved spillet, for man kan ikke vinde en kamp på ene af gode slag, man skal også bruge hjernen, og så skal der også en vis portion held til,” siger Grethe Buus Poulsen, formand i Sinding Krocketklub.

Fællesskab, smådrillerier og kaffe

Det er ikke blot spillet på banen, der får krocketspillerne til at mødes flere gange om ugen. Fællesskabet og sammenholdet i klubben er også en stor motivationsfaktor til at komme ud af døren.

I både Sunds, Sinding og Hammerum krocketklubber samles klubmedlemmerne altid om en kop kaffe og et rundstykke eller kage efter et par spil på græsbanen.

Det sociale fællesskab betyder meget, og man får snakket med forskellige hver gang, vi mødes

Preben Salomonsen, medlem i Hammerum Krocketklub

”Vi har en hyggelig stemning i klubhuset og ude på banen, hvor vi godt kan lide at smådrille hinanden lidt, ” fortæller Preben Salomonsen fra Hammerum Krocketklub med et glimt i øjet.

Det var tydeligt til Krocketsportens Dag, at de små drillerier og kommentarer til ens makker eller modstandere på banen spiller en stor rolle for det sociale fællesskab, for der gik ikke længe, før en af Preben Salomonsens klubkammerater tørt kommenterede;

”De der trækninger du laver i ansigtet, når du skyder forbi, er det fordi, du er en dårlig taber, Preben?”

”Nej, nej, det er medfødt,” svarede Preben Salomonsen hurtigt tilbage med et grin.

Det var første gang, der blev afholdt Krocketsportens Dag.