Succesrigt stævne i Ølgod tilbage efter to års fravær

Ølgod dannede endnu engang rammen for et krocketarrangement som i år bød på tætte kampe, god mad og masser af hygge.

Den gode sportsånd var som altid i højsædet. Foto: Christian Jacobsen

Efter et sløjt år med corona er krocket tilbage for fuld kraft, og det var sommerens krocketstævne i Ølgod et godt bevis på. Stævnet blev afholdt 16. og 17. juli, og trak mange deltagere til dage fyldt med krocket og hygge.

Meget af stævnet forløb som tidligere udgaver, men fredag formiddag så alligevel lidt anderledes ud. Her blev puljerne lavet helt vilkårligt på tværs af niveau, men arrangørerne havde et lille twist i ærmet for at sikre spændende kampe.

Ved krockering skulle man nemlig ligge et kølehoveds afstand, og herfra var det så valgfrit hvordan man forvaltede de to slag. Dette udlignende niveauet en del og det viste sig, at det at komme til pind og slutte spillet, ikke var så nemt som normalt, og dette gav nogle nervepirrende dyster på den grønne slagmark. 

Resten af weekendens stævne blev afholdt med de normale regler.

Nyt navn - gamle traditioner

Tidligere har Ølgod Krocket Klub, Ølgod Camping og Hotel Hjedding udgjort arrangørerne, men i år var krocketklubben skiftet ud med DGI Sydvest på arrangørlisten. Navnet har i samme omgang fået en minimal overhaling fra Aktiv Krocket Camping til Sommerstævne i Ølgod. 

Programmet blev der dog ikke ændret det store ved. Fredag startede på campingpladsen med morgensang, inden der var afgang til stadion, hvor 36 spillere deltog i de vilkårligt opdelte grupper. Efter frokost var de "gamle" regler tilbage til et mixstævne med 44 deltagere. Fælles for de to turneringsformer var, at solen kombineret med en mild vind varmede alle deltagerne godt op i denne juliweekend. 

Fredag aften var der 50 spisende ved campingpladsens grill. Campingpladsens stole og borde fik endnu en gang gæster aftenen efter, hvor 60 deltog i den afsluttende spisning.

Inden da bød lørdagen selvfølgelig på masser af krocket. 36 spillere tog fem kampe, mens 56 valgte at spille tre kampe. I alt måtte stadionet ligge græs til 92 spillere denne lørdag, som blev afsluttet med præmieoverrækkelse til de dygtige vindere ved fællesspisningen om aftenen.

Ventet gensyn med krocketstævne i Ølgod

I 2020 måtte stævnet aflyses på grund af corona, så årets stævne var længe ventet. I år kunne det heldigvis lykkes at afholde stævnet under normale forhold, og succesen gentager sig igen næste år.

Kan du ikke vente så lang tid kan du også melde dig til parstævnet i Vorbasse 4. september. 

Læs mere her: Parstævne i Vorbasse 4. september