Til DM for hold får man både socialt samvær, hjernegymnastik og motion

Til DM for hold er der spændende kampe, der bølger frem og tilbage, masser af hyggeligt samvær og frisk luft.

Solen skinner fra en stort set skyfri himmel på de dugvåde krocket-baner ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. Det myldrer ind med mennesker, der fordeler sig på de grønne græsbaner og begynder at sætte krocketbaner op og gøre sig klar til at dyste i det flotte sensommervejr.

140 spillere fra hele landet har kvalificeret sig til DM for hold, og formand for DGI Krocket Kirsten Pilgaard glæder sig over en weekend i krocketsportens tegn.

Det er fantastisk at se så mange spillere i gang på banerne. Vi kommer til at kende hinanden på kryds og tværs i løbet af sådan en weekend, så det er lidt som en stor krocketfamilie

Kirsten Pilgaard, formand DGI Krocket

Der er også stor ros til banerne og arrangementet som helhed.

”Det er nogle suveræne baner. Banernes kvalitet er vigtig i forhold til kuglernes præcision, og så er det et flot arrangement, hvor det er dejligt at ankomme og se, at de flager for os hele vejen gennem byen, ” fortæller Arvid Mærsk, formand for Midt og Vestsjælland Krocket.

Holdturnering skaber en anderledes dynamik

At være af sted som hold giver en anden dynamik, end hvis det er par- eller enkeltmandsturnering. Der spilles over to dage, og der afvikles derfor flere kampe. Det giver også bedre tid til socialt samvær, og det er tydeligt, at mange kender hinanden i forvejen fra forskellige krocketstævner og –turneringer.

”Vi er afhængige af det andet par, når vi spiller holdturnering, og jeg går selvfølgelig på banen for at vinde, men man skal kunne tåle at tabe, for det sker da i ny og næ," siger Kjeld Rasmussen, krocketspiller fra Marievang, Idræt om dagen, ved Slagelse.

At spille som hold gør, at vi er flere af sted, hvilket gør det meget socialt, da vi møder en masse glade mennesker

Kjeld Rasmussen, krocketspiller

Spiller for at opnå gode resultater

Det sociale samvær vægtes meget højt blandt krocketspillere, men flere går også på banen og spiller for resultater. Det gør blandt andet Tommy Risum Jensen, der er medlem i Hundborg Krocketklub i Thy og spiller turnering i Vognsild Krocketklub i Himmerland.

Tommy Risum Jensen startede med at spille krocket for 19 år siden og har i alt vundet DM 11 gange i enkeltmands-, par- og holdturneringerne.

Skulle jeg sætte tre ord på, hvad krocket er, så er det: socialt, hjernegymnastik og motion

Tommy Risum Jensen, krocketspiller

”Jeg spiller primært krocket for at opnå gode resultater, og spillet tiltaler mig, fordi jeg synes det taktiske og slagmæssige er spændende,” siger Tommy Risum Jensen og fortsætter:

”Selvfølgelig er det sociale også vigtigt for mig, og skulle jeg sætte tre ord på, hvad krocket er, så er det: socialt, hjernegymnastik og motion, det oplevede jeg i hvert fald i weekenden til DM,” slutter Tommy Risum Jensen af med et smil.

Til dette års DM for hold sluttede Tommy Risum Jensens hold på en tredjeplads i mesterrækken.

DM for hold blev afholdt i weekenden 15.-16.september 2018.