Danske krolfspillere dystede i De Tyske Mesterskaber

Igen i 2018 drog en busfuld krolfspillere til De Tyske Mesterskaber i krolf i Bad Hindelang i det sydlige Tyskland.

48 krolfspillere fra hele Jylland stod tirsdag den 10. juli på bussen til dette års udgave af De Tyske Mesterskaber i Bad Hindelang nær den østrigske grænse i Allgäu, og igen i år blev gæsterne tjekket ind på det 4-stjernede wellnesshotel, Hotel Prinz-Luitpold-Bad, som ligger smukt omgivet af bjerge og med udsigt over den lokale by.

Det hele går dog langt fra op i krolf til De Tyske Mesterskaber, så første dag – onsdag – bød på et besøg i Breitachklamm i nærheden af en lille by, OberstdorfBreitachklamm er den dybeste klippeslugt i Mellemeuropa og deltagerne fik en fantastisk tur gennem den dybe slugt med floden dybt, dybt nede.

Sådanne anstrengelser i den sydtyske varme giver tørst i halsen. Derfor var det meget passende, at næste mål var bryggeriet Zötler Brauerei. Dette er verdens ældste familiedrevne bryggeri med 565 år på bagen. De danske krolfere fik en rundvisning på bryggeriet med ølsmagning ad libitum.

Torsdag var der arrangeret udflugt til Sennalpe Derb hos en bjergbonde, som selv laver pølse, ost og andre landsbrugsprodukter. Nogle af de sejeste blev sat af et godt stykke nedenfor bjerget og gik op til den lille restaurant med guide, mens de resten tog bussen op.

Dansk succes i De Tyske Mesterskaber

Efter nogle dage med hyggelige besøg i lokalområdet blev det alvor lørdag. Nu skulle kampen om De Tyske Mesterskaber afgøres – selvfølgelig med tysk krolfudstyr, der er kendetegnet ved meget lange køller og mindre kugler, som er meget svært at spille med.

Vinder af damerækken blev såmænd en dansker, Lene Henriksen fra KØK i Sønderjylland, og der var også et dansk flag ud for både 2. og 3. pladsen, som gik til henholdsvis Pia Hansen fra Nørre Aaby Krolfklub og Gitte Jensen fra Toftlund.

Herrerne kunne ikke helt gøre damernes succes efter, men det blev stadig til en delt 3. plads til Peter Christensen fra KØK, ligesom Hans Peter Trans fra Slotsbyens Krolfklub i Gram tilspillede sig en 5. plads.

Mesterskaberne blev afsluttet med livemusik af et lokalt orkester og lækker grillmad, som på glimrende vis akkompagnerede en dejlig og varm stævnedag i det sydtyske set med danske briller.

Sluttede turen af med intern turnering

På sidstedagen afholdte deltagerne deres egen turnering med det traditionelle danske krolfudstyr.

I herrerækken blev Anders Nielsen fra Åstrup IF Krolf nr. 1, Bent Kudsk fra Slotsbyens Krolfklub nr. 2 og Børge Hansen fra Tirslund Krolf nr. 3. I damerækken vandt Lis Junge fra Tirslund Krolf efterfulgt af Anne Thuesen fra TRIF Rønde på 2. pladsen og Grethe Bjerre fra Villersø Krolf Klub på 3. pladsen.

Efter to meget, meget varme spilledage med spil op og ned af stejle bakker i det sydtyske pakkede de danske spillere mandag morgen kufferten og drog retur nordpå en masse gode oplevelser rigere.