Danske krolfspillere indtog Sydtyskland

To busser med i alt 90 krolfspillere fra Østjylland, Sønderjylland og Fyn drog tirsdag den 5. juli 2016 på krolftur til Bad Hindelangen i Sydtyskland for at deltage i 'de tyske krolfmesterskaber'.

Det blev til fem pragtfulde dage i strålende sol på nogle fantastisk spændende og udfordrende krolfbaner på krolfanlægget i forbindelse med Hotel Prinz-Luitpold-Bad sydvest for München.

Der blev spillet både fredag og lørdag, og vinderen blev såmænd en dansker, Mogens Christensen fra slotsbyen Gram, med ét slag under sølvvinderen, Peter Lyngdal Christensen, fra Dansk Krolf Union.

Om søndag afholdtes i øvrigt en ren dansk turnering, og her blev vinderen Tage Læssøe Nielsen fra Åstrup IF Krolf.

Mere end 'bare' krolf

Selvom krolf selvsagt var en stor del af turen, var der også tid til at kigge lidt på seværdighederne i lokalområdet. Deltagerne var således på to spændende udflugter.

Først til et bryggeri, hvor de ved selvsyn fik at se, hvordan ølbrygning foregår på et gammelt familiebryggeri - inkl. smagsprøver ikke mindst - og dernæst med en guidet bjergtur gennem et noget uvejsomt terræn. Turen endte ved et lille bjerglandbrug, hvor de lokale lavede ost, pølser, øl m.m.

"Her blev vi godt beværtet og hyggede os på terrassen med udsigt over bjergene. Det var simpelthen pragtfuldt," udtaler Grethe Bjerre, som står bag turen til det sydtyske.

Bussen brød sammen

Hjemturen gik desværre ikke så godt, som den kunne have gjort, idet den ene bus brød sammen. Dermed måtte deltagerne vente på motorvejen – enten i bussen eller stående bag autoværnet – indtil der kom en ny bus.

Det varede seks timer, så det var ikke så morsomt i bagende hede og uden mad og drikke, men det hele gik selvfølgelig alligevel. Og stemningen steg også betragteligt, da busselskabet som et lille plaster på såret var vært ved middagsmad på den førstkommende rasteplads.

Forsinkelsen betød også, at de sidste krolfspillere først var hjemme i egen seng omkring kl. 4 om morgenen, så der var en del, der havde godt tunge øjenlåg den sidste del af turen.

"Stemningen var dog hele vejen igennem høj. Deltagerne tog det hele med godt humør - både det sure og det søde. Krolfspillerne er pragtfulde rejsekammerater," fortæller Grethe Bjerre, der sammen med hendes tre øvrige 'rejseledere' sender en stor tak for godt selskab til alle turens deltagere.