Flere tilbud end nogensinde før: Ny krolfsæson rummer masser af aktiviteter

Med forårets komme, er det tid til at lufte krolfkøllerne. Grethe Bjerre, formand for DGI Krolf, giver her sine bud på de arrangementer, du ikke ønsker at gå glip af i 2019.

Der bliver også godt gang i de danske krolfbaner i 2019. Her ses et billede fra træf i æbleplantagen i Lystrup sidste år i strålende solskin. Foto: Amalie Bugge

Foråret er kommet tidligt i år. Det betyder måske også, at det kribler lidt mere end normalt for at komme ud at spille. Så er det godt, at 2019-sæsonen rummer masser af tilbud til de danske krolfspillere. 

"Vi er sådan set allerede løbet lidt i gang. 21. februar havde vi vintertræf i Åstrup med 90 deltagere og den 14. marts holder vi indetræf i Voldum. Der begynder også at være lidt interesse for indekrolf. Det lytter vi selvfølgelig til," udtaler Grethe Bjerre, formand for DGI Krolf.

Med tyvstarten er der allerede taget hul på en sæson, der rummer flere tilbud end nogensinde før. Hvis du godt kan lide at spille krolf, har du alle muligheder for at få svinget køllen.

Mulighed for at dyste i mere end 20 træf

Sædvanen tro er der rigeligt med træf henover sæsonen. Mere end 20 kan du spille med i.

"Ingen træf kan fremhæves over andre, men vi er glade for, at både Norddjurs KrolfØster Alling og Låsby er vært for et træf for første gang. Personligt glæder jeg mig meget til at opleve banen i Låsby, der er meget flot med bypark, sø, broer og skulpturer," fortæller Grethe Bjerre.

Traditionelt er der stor tilslutning til alle træf, som oftest har et sted mellem 90-120 deltagere. Derfor er det en god idé at være tidligt ude, når tilmeldingen til de forskellige træf åbner henover sæsonen.

Stævner, turneringer og mesterskaber til spillere med stor konkurrencelyst

Sammen med Dansk Krolf Union har DGI Krolf også tilbud til de spillere, der får et kick ud af at konkurrere og virkelig spiller for at vinde. Her kan eksempelvis nævnes, VM i Ejby, LM for hold i Voldum og ikke mindst de Østjyske Mesterskaber for henholdsvis single og par i Bjerregrav.

"Jeg synes, at de østjyske mesterskaber er lidt specielle. Her kan alle nemlig deltage – også selvom man ikke spiller i klub. Man skal ikke lade sig afskrække af ordvalget. Alle kan være med og få en sjov oplevelse. Ellers bliver LM for hold i Voldum også en stor oplevelse, hvor vi især har mange dygtige spillere fra Sønderjylland med," påpeger Grethe Bjerre.

Herudover er det også muligt at spille med i holdturneringen, som for første gang udbydes i hele landet. Dette sker også i samarbejde med Dansk Krolf Union, og det er allerede nu muligt at tilmelde sig.

Kom godt i gang med sæsonen med opstartsstævne

Traditionen tro lægger sæsonen fra land med et stort opstartsstævne. I år skal der sættes kryds i kalenderen onsdag den 10. april, hvor værterne er Auning Krolfklub.

"Opstartsstævnet er en af sæsonens store begivenheder. Vi har 150 deltagere, der spiller, spiser lækker frokost og snakker om den kommende sæson. Det er en god anledning til at byde hinanden velkommen og tale om, hvad der skal ske i 2019," siger Grethe Bjerre.

Hun nævner i den sammenhæng også krolfturen med bus til tyske Rügen fra 7.-11. juli som et socialt højdepunkt i sæsonen. Allerede nu er der 50 tilmeldte. Faktisk er der kun fire pladser tilbage, så det er med at skynde sig, hvis man vil med på kombineret krolf- og øtur.