Mere end 100 krolfspillere indtog æbleplantagen

Fredag den 22. maj satte 114 østjyske krolfspillere hinanden stævne i æbleplantagen bag skolen i Lystrup til sæsonens 3. krolftræf under DGI Østjylland. Det er 2. år i træk, at Lystrup IF Krolf sammen med DGI Krolf inviterer indenfor på den hyggelige og udfordrende bane.

Alle pladser til årets krolftræf i Lystrup var udsolgt, ligesom to nye klubber for første gang stiftede bekendtskab med et træf. Foto: Kian Mejdal

Der var godt gang i både køller, kugler og kammeratlige drillerier fredag op til Pinsen, da Lystrup IF Krolf og DGI Krolf bød hele 114 krolfspillere velkommen til årets krolftræf i Lystrup. Faktisk var stemningen så god, at selv solen, som ellers har været en sjælden gæst dette forår, ved flere lejligheder kastede glans over æbleplantagen.

"Vi havde faktisk fuldt hus med 120 spillere, men der indløb lidt afbud op til træffet. Sådan går det. Til gengæld har vi haft glæden af at kunne byde velkommen til to nye klubber i dag, Houlbjerg-Laurbjerg IF Krolf og Hørning Puls Krolf. Det er bare gået rigtig godt med det hele," udtaler Grethe Bjerre, formand for DGI Østjylland Krolf.

Træffet i Lystrup er i år blevet flyttet frem til foråret, da man sidste år kæmpede lidt med hvepse midt i æblesæsonen i august. Dette er også stort set den eneste ulempe, man umiddelbart kan komme på ved banen, som er flot beliggende et stenkast bag Lystrup Skole med æbletræer, vandløb, bakker, lavt græs, højt græs og buske.

"Det er både en flot og udfordrende bane, så den har det hele. Og så kan vi heller ikke komme udenom, at det er rigtig hyggeligt med de grønne omgivelser," påpeger Grethe Bjerre, der i øvrigt selv hjalp med at starte krolfafdelingen under Lystrup Idrætsforening i starten af 2012.

Godt for afdelingen

Formanden for Lystrup IF Krolf, Else-Marie Schmidt, er glad for, at klubbens baner igen i år kunne danne ramme om en god krolfoplevelse for de østjyske spillere. Og så er det også godt for afdelingen selv, der huser 45 aktive medlemmer.

"Det giver et godt sammenhold blandt vores spillere, og så giver det også noget synlighed i byen. Vi kan jo se, at flere og flere kommer til. Folk fatter interesse, når de ser, hvor hyggeligt vi har det med at spille på banen. Alle kan jo være med," fortæller hun.

Else-Marie Schmidt oplever også ofte, at hun og klubbens andre medlemmer får stor ros for banen i æbleplantagen, når de spiller.

"Vi får så meget ros for banen. Mange fortæller, at de aldrig har set så flot en æbleplantage. Førhen var det bare et græsareal med æbletræer, som ingen rigtig gjorde noget ved, men nu bliver det virkelig brugt," pointerer hun.

Næsten fuldt hus

Næste træf i det østjyske er i Hammel fredag den 12. juni. Selvom der er mere end to uger til sidste tilmelding, kan Grethe Bjerre næsten allerede melde fuldt hus. Interessen for træffene er markant.

"Folk vil nærmest ikke undvære at være med, selvom det er ganske frivilligt. Der er opstået mange gode venskaber på tværs af klubberne, og vi kan jo høre, at der er masser af kammeratlige drillerier og gas på banerne. Vi har det rigtig hyggeligt," udtaler hun.

På trods af den store tilslutning til træffene arbejder DGI Krolf hele tiden med at få endnu flere med. I øjeblikket pønser man lidt på at prøve at arrangere træf i weekender og på hverdagsaftener, så dem, der er arbejdsramte, også kan være med. Traditionelt afholdes træffene nemlig på en hverdag fra formiddag til eftermiddag.

"Krolf er jo i høj grad en aktivitet for pensionister. Det er dem, vi har langt flest af, men vi har også en del yngre folk, som spiller. De skal også have en mulighed for at være med og komme ud at spille mod andre, så det arbejder vi lidt på," fortæller Grethe Bjerre.

Vinderen af herrerækken til træffet i Lystrup blev Hans Thomasen fra Uggelhuse Krolf ved Randers med 160 slag, mens damernes række blev vundet af Lise Hjorth, ligeledes fra Uggelhuse Krolf, med 164 slag.